h i r d e t é s

Megérkezett Budapestre az Emirates első járata

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Megérkezett Budapestre az Emirates első járata

2020. október 22. - 14:04

 

Az Emirates EK 111-es járata - a légitársaság első járata március óta - tegnap landolt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

A dubaji légitársaság Boeing 777-es gépe hetente kétszer, szerdánként és szombatonként repül a két város között. A járat Dubajból, a nyári menetrend alapján, helyi idő szerint reggel 8.45-kor indul és magyar idő szerint 12.40-kor landol a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Budapestől délután négy órakor indul és 23.20-kor érkezik Dubajba. A téli menetrend szerint közlekedő járatok Dubajból a délelőtti órákban indulnak, majd Budapestről 15.10-kor indulnak vissza. A járatra Economy és Business osztályokra lehet jegyet foglalni.

Dubaj újranyitásának köszönhetően a magyar utasok ismét utazhatnak a közel-keleti metropoliszba üzleti vagy szabadidős látogatás céljából, továbbá a légitársaság biztonságos és kényelmes dubaji átszállási lehetőséget biztosít több mint 95 további úti célra. Dubaj volt a világon az első, amely elnyerte az ENSZ Világturisztikai Szervezetének „Biztonságos Úti Cél” minősítését, mivel a város átfogó és hatékony intézkedéseket vezetett be a látogatók egészségének és biztonságának védelme érdekében.

Az Emirates magyar prémium utasai ismét igénybe vehetik a légitársaság sofőrszolgálatát, valamint a dubaji repülőtér B csarnokában található Emirates Lounge szolgáltatásait.

Jegyeket az emirates.com honlapján, az Emirates applikáción keresztül, az Emirates jegyirodáiban, illetve utazási irodákon keresztül lehet váltani. A jegyfoglalási feltételekről ezen a weboldalon tájékozódhatnak az utasok.

Mindent a biztonság érdekében

Az Emirates bővülő járatkínálata mellett továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb színvonalú szolgáltatást nyújtsa, és garantálja utasainak és munkatársainak biztonságát és egészségét. A légitársaság átfogó higiéniai intézkedéseket vezetett be a járvánnyal kapcsolatban. A Budapestről induló gépre a 12 évnél idősebb utasoknak kizárólag érvényes, kinyomtatott, angol vagy arab nyelvű, negatív PCR-teszttel lehet felszállni (visszafelé erre nincs szükség). Az utasok beszálláskor higiéniai készletet kapnak, és a repülés idején, illetve a repülőtereken is kötelező végig a maszk viselése. A dubaji repülőtéren érintésmentes testhőmérséklet-mérést végeznek, és a check-in is teljesen érintésmentesen zajlik. További információk itt olvashatók.

Az Emirates 150 ezer euróig fedezi magyar utasai egészségügyi, illetve napi 100 euróig a karanténnal kapcsolatos szállodai költségeit, amennyiben utazásuk során COVID-19 fertőzéssel diagnosztizálják őket. A költségtérítés – amely automatikusan jár minden megvásárolt Emirates-repülőjegyhez - a 2020. december 31-ig történő utazásokra érvényes, függetlenül a kabinosztálytól és az úticéltól. A költségtérítés az első utazás napjától számítva 31 napig érvényes, abban az esetben is, ha az utas tovább utazik, miután megérkezett az Emirates-szel úti céljára. A szolgáltatás részletei az alábbi linken találhatóak: https://www.emirates.com/english/help/covid19-cover/


 

Kommentek

h i r d e t é s