h i r d e t é s

Megdöbbentő eredménnyel indultak a fővárosi ingyenes tesztelések

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Megdöbbentő eredménnyel indultak a fővárosi ingyenes tesztelések

2021. február 22. - 06:51

 

Nagyon magas a fertőzöttség Budapesten a fővárosi szűrés adatai alapján

A kép illusztráció! - Forrás: France 24

A Telex fővárosi forrásai szerint a hétvégén végzett budapesti tesztelések durva fertőzöttségről árulkodnak.

A tesztelések durva fertőzöttségről árulkodnak, százalékos arányban 1,78 a fertőzöttek száma, ez az adat decemberben 0,62 százalék volt. Csütörtökön, pénteken és szombaton 2693 tesztet végeztek, ebből 132 lett érvénytelen, 48 pedig pozitív.

"Decemberben, az ünnepek előtt 7500 ingyenes gyorsteszt elvégzését ajánlotta fel a fővárosi önkormányzat a budapesti lakcímkártyával rendelkező 18 éven felülieknek."

A szűrésen 6523-an jelentek meg, 166 esetben ismételték meg a tesztelést, és 41 koronavírus-fertőzöttet találtak a vizsgáltak között. Ez 0,62 százalékos fertőzöttséget jelzett, noha – ahogy erről a teszt résztvevői is tájékoztatást kaptak – a negatív gyorsteszt esetén sem jelenthető ki százszázalékos biztonsággal, hogy az illető nem fertőzött.

A főpolgármester szerint szorít az idő, a vakcina jelentheti az egyetlen megoldást, amíg pedig abból nincs elegendő, a tesztelés a legjobb védekezés a vírus terjedésével szemben. Az ingyenes tesztelésre itt lehet regisztrálni: https://koronavirus.budapest.hu/teszt-eloregisztracio/. (telex.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s