h i r d e t é s

Megállapodtak: tíz százalékos béremelés lesz a BKV-nál

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Megállapodtak: tíz százalékos béremelés lesz a BKV-nál

2020. február 22. - 13:32

 

Az állami vállalatoknál még ajánlat sincs

Egy Ikarus 263-as típusú autóbusz vezetőfülkéje - A kép illusztráció! - Forrás: MTI/Faludi Imre

A BKV vezetősége és az érdekvédelmi szervezetek képviselői közti mai tárgyaláson megnyugtató elvi megállapodás született egy közösen elfogadható bérfejlesztési csomagra vonatkozóan - közölte a BKV Zrt.

A bérfejlesztés mértéke átlagosan 10 százalékos, amely azonban eltérő arányú növekményt jelent az egyes munkavállalók esetében tekintettel arra, hogy a bérfejlesztési csomag különböző elemeket tartalmaz - írta közleményében a fővárosi közlekedési vállalat.

A csomag a béremelésen kívül kiterjed többek között cafetériára, csekély értékű ajándékutalványra, a Budapest pótlékra, illetve figyelembe veszi a kulcsemberek megtartását is.

A részleteket is tartalmazó megállapodás-tervezetet a munkáltató hétfőre összeállítja és az érdekvédelmi szervezetek képviselőinek megküldi. A megállapodás végleges egyeztetésére és - remélhetőleg - aláírására előreláthatóan kedden kerülhet sor - közölte a BKV Zrt.

A Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) közleménye szerint az elvi megállapodásban rögzített átlagosan tíz százalékos béremelés januártól visszamenőleges - írta az MTI. Az év első két hónapjára mindenkinek egységesen egyszeri 60 ezer forintot fizet ki a cég, márciustól pedig 8 százalékkal, havonta legalább 35 ezer forinttal nőnek a keresetek. Ez az összeg a legtöbb munkavállalónál meghaladja a 10 százalékot.

A megállapodás tartalmazza azt is, hogy az eddigi senioritás pótlékot felváltja a Budapest pótlék, a cafetéria éves mértékét pedig összesen 200 ezer forintra emelték.

A sztrájkkészültséget a megállapodás aláírásáig felfüggesztette az EKSZ - közölte Naszályi Gábor, a szakszervezet elnöke. (napi.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s