h i r d e t é s

Megállapodtak a minimálbérről

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Megállapodtak a minimálbérről

2021. január 25. - 17:27

 

Februártól emelkedik a minimálbér és a garantált bérminimum.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI

Februártól 4 százalékkal emelkedik a minimálbér és a garantált bérminimum – értesült a Portfolio, amelyet később az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) is megerősített egy sajtótájékoztatón. Az új összegről a hétfői tárgyalási fordulón egyeztek meg a munkáltatói szervezetek és a munkaadói oldal egy része, ezek szerint a minimálbér bruttó 167 400 forintra emelkedik, a garantált bérminimum pedig 219 000 forintra nő.

Ugyanakkor további emelkedés is várható, amennyiben a kormány év közben csökkenti a szociális hozzájárulási adót. Ez esetben további egy százalékos növekedésre kell számítani, ami azt jelentené, hogy a minimálbér bruttó 169 ezer forint, a garantált bérminimum pedig 221 ezer forint lenne.

Bodó Sándor államtitkár elmondta, hogy a 2021-es bérmegállapodást a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) kivételével a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának valamennyi tagja aláírta, így a szakszervetek részéről: a Liga Szakszervezetek, a Munkástanácsok Országos Szövetsége, a munkaadók részéről pedig a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ), az Áfeosz-Coop Szövetség, valamint a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ). (24.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s