fbpx Még fertőzőbb lehet a delta plusz variáns | CIVILHETES

h i r d e t é s

Még fertőzőbb lehet a delta plusz variáns

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Még fertőzőbb lehet a delta plusz variáns

2021. október 24. - 08:58

 

Brit kutatók jutottak erre, viszont az nem bizonyított, hogy súlyosabb megbetegedéseket is okozna a legújabb koronavírus-mutáció. - írja a borsod24.hu

Forrás: BBC

Bár az Egyesült Királyságban a legtöbb koronavírus-fertőzést továbbra is a hagyományos delta mutáció okozza, a „Delta Plus” vagy AY.4.2 miatti esetek száma is növekszik – írta a BBC alapján a HVG.hu.

A szakértők úgy vélik, nem valószínű, hogy a Delta Plus csökkentené a vakcinák nyújtotta védelmet, de az lehetséges, hogy az eredeti delta változathoz képest valamivel gyorsabban terjed. Ám szerintük még így sem „számít aggodalomra okot adó mutációnak.”

Az ügyben a brit egészségügyi minisztérium egészségügyi biztonsági hivatala (UK Health Security Agency, UKHSA) vizsgálódott, és arra jutottak: egyelőre nincs bizonyíték rá, hogy a Delta Plus súlyosabb megbetegedést okozna.

A BBC idézi Jenny Harriest, a hivatal vezérigazgatóját, aki szerint a tanácsaikban semmilyen változás nem történt, még a nyáron azonosított új variáns miatt sem. Zsúfolt helyiségekben ugyanakkor érdemes maszkot viselni szerinte, illetve gyakran szellőztetni. Akinek pedig tünetei vannak, az teszteltesse magát, és maradjon otthon, míg nem kap egy negatív eredményt. De a legfontosabb az oltás felvétele szerinte. (borsod24.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s