h i r d e t é s

Mától látogathatók a stadionok, a szórakozóhelyek viszont még nem

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Mától látogathatók a stadionok, a szórakozóhelyek viszont még nem

2020. május 29. - 11:04

 

Persze a távolságtartásra vonatkozó előírásokat a stadionokban is be kell tartani, így például két néző között három széket üresen kell hagyni. - írja a borsod24.com.

Illusztráció: MTI Fotó: Czagány Balázs

A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint pénteken új szakaszba lépnek a fővárosi védelmi intézkedések. Ennek köszönhetően május 29-től a vendéglátóhelyek belső, zárt részei is megnyithatnak, de a dolgozóknak kötelező lesz szájmaszkot viselni, és a védőtávolság betartására is ügyelniük kell. 

A rendelet szerint péntektől már nézők részvételével is lehet tartani szabadtéri sporteseményeket. A  szabadtéri rendezvény definíciója: az olyan rendezvény, amely teljes időtartamában minden oldalról fallal körülhatárolt, fedett épületen kívül zajlik. Példaként felsorolják a stadiont, az uszodát, a szabadtéri színpadot és szabadtéri mozikat, és ide tartozik a cirkuszsátor is.

A rendeletben az áll, hogy „rendezvény különösen a sportrendezvény, valamint a színházi előadás, a mozi, a cirkusz, a muzeális intézményen kívül rendezett képzőművészeti kiállítás, az irodalmi és könyvszakmai rendezvény, a közgyűjtemény, közművelődési intézmény, illetve közösségi színtér által szervezett rendezvény.

A kulturális és sportrendezvények látogatására vonatkozó közös szabályok szerint a nézők – a páholyok kivételével – csak minden negyedik ülőhelyet foglalhatják el. Két néző között három ülőhelyet üresen kell hagyni, és a közvetlenül egymás mögötti ülőhelyekre nem lehet ülni. Az egymás mellett és a különböző sorokban ülők között pedig lehetőség szerint legalább 1,5 méteres távolságot kell biztosítani. 

A  szabadtéri rendezvény alatt a  nézők – a  nézőtéren kialakított ülőhelyeken kívül – a  védőtávolságot kötelesek egymástól megtartani. Zenés, táncos rendezvényeket viszont továbbra sem lehet tartani, és „tilos tartózkodni a nem zárt helyen tartott, zenés, táncos rendezvény helyszínén. Így például fesztiválokon, könnyűzenei koncerteken, táncházban, táncklubban, diszkóban, rockklubban.”

borsod24.com


 

h i r d e t é s