fbpx Matekpélda a tisztességes gazdaságokról | CIVILHETES

h i r d e t é s

Matekpélda a tisztességes gazdaságokról

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Matekpélda a tisztességes gazdaságokról

2021. szeptember 25. - 07:23

 

Érdemes átfutni!

Egy Bentley Continental GT katalógusfotója és Michael Jordan Gulfstream G-IV luxus magángépe - Forrás: Harangozó István / Facebook

1 darab Bentley Continental GT alapára 65 millió forint körül indul. Tegyük fel, hogy nem ilyen hitványat akarunk, hanem a 6.0 W12 motorosat, akkor már olyan 86,5 millióról indulunk, innen lehet extrázni.

Adott 7 km vasúti út, Kelenföld és Ferencváros között. Mivel a Bentley Continental GT teljes hossza 4850 mm, így 1756 darab kellene, hogy kirakjuk ezt a 7 km-t milliméter pontosan autókból.

Ha veszünk 1756 darab W12 6.0 motoros Bentley Continental GT autót, és kirakjuk vele a vasúti szakaszt, akkor nagyon sokat fizettünk, egész pontosan 126 milliárd 66 millió 92 ezer 880 Forintot. Ez sok pénz.

Mészáros Lőrinc cége megépíti ezt a vasútvonalat és mindössze 337,9 Milliárd forintot nyert el az államtól erre a projektre. Szóval inkább rakjuk ki egymás mellett két sávban is Bentley Continental GT-ből, és még mindig marad 86 milliárdunk. Amiből vehetünk esetleg 4 azaz négy Gulfstream G-IV luxus magángépet pont ami Michael Jordannek van.

És hogy a vasútra várók ne ázzanak az esőn, még mindig van 14 milliárdunk 161 db Bentley-re hogy abban ülve lehessen várni a vonatot.

Hát ebből a projektből valakinek lesz néhány Bentley Continental Gt-je... (Harangozó István)


 

Kommentek

h i r d e t é s