h i r d e t é s

Maruzsa Zoltán ígéri, hogy szeptembertől minden nappali tagozatos tanuló ingyen kap tankönyvet

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Maruzsa Zoltán ígéri, hogy szeptembertől minden nappali tagozatos tanuló ingyen kap tankönyvet

2020. augusztus 03. - 16:03

 

A kormány döntése értelmében 2020 szeptemberétől minden nappali tagozatos diák, csaknem 1,2 millió tanuló ingyenes tankönyvellátásban részesül - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős államtitkára hétfőn Üllőn újságíróknak.

aruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési államtitkára (j) és Tőczik Zsolt, a KELLO Könyvtárellátó Nonprofit Kft. ügyvezetője a tankönyvek kiszállításának megkezdéséről tartott üllői sajtótájékoztatón a KELLO központi raktárában 2020. augusztus 3-án. - Fotó: MTI/Illyés Tibor

Maruzsa Zoltán a KELLO Könyvtárellátó Nonprofit Kft. raktárában közölte, hogy a múlt évhez képest 150-160 ezer tanulóval több részesül térítésmentes tankönyvellátásban, amire a költségvetésben 13,8 milliárd forintot biztosít az állam.

Hozzátette, hogy 2013-ban, amikor elindult az ingyentankönyv-program, szociális alapon a diákok 54 százaléka, 614 804 fő, 2019-ben pedig már a diákok 85 százaléka, 1 080 836 fő részesült ingyenes tankönyvellátásban.
Egyszerűsödik az ellátás folyamata, mivel ez évtől a KELLO-val közvetlenül számol el az Emmi, ami könnyíti az oktatási intézmények bürokratikus terheit is - jelezte az államtitkár. (MTI)


 

Kommentek

h i r d e t é s