h i r d e t é s

Márki-Zay Péteres plakátokkal kampányol az ellenzék Londonban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Márki-Zay Péteres plakátokkal kampányol az ellenzék Londonban

2022. március 20. - 16:02

A plakátakció célja, hogy felhívja a külföldön élő vagy ott tartózkodók figyelmét arra, hogy április 3-án a ő részvételükre is számítanak.

Forrás: 444.hu

Az "Aki érti e szavakat: Az ország számít rátok!" felirattal ellátott plakátokat a King's Cross állomáson és a Borough High Streeten tették ki.

„Akár döntő is lehet annak a több százezer magyarnak a szavazata az idei választásokon, akik jelenleg külföldön élnek. Az ő helyzetüket a kormánypárt szándékosan próbálja korlátozni azzal, hogy csak nehezített pályán, gyakran több órás utazást és sorbanállást igénylő helyszíneken szavazhatnak” – olvasható az ellenzéki közleményben, amelyben a 21 Kutatóközpont kutatására hivatkozva azt írják, hogy 5-ből 4 külföldön élő magyar kormányváltást szeretne.

Azoknak, akik külképviseleteken szeretnének szavazni, március 25-én pénteken 16:00 óráig kell benyújtaniuk az erre vonatkozó kérelmüket. A Nemzeti Választási Iroda honlapján olvasható tájékoztató szerint a külképviseleten a magyarországi szavazás napján, az amerikai kontinensen a magyarországi szavazást megelőző napon, helyi idő szerint 6 és 19 óra között, Algériában, Angolában, Nagy-Britanniában, Írországban, Nigériában, Portugáliában és Tunéziában 6 és 18 óra között, Ghánában, Marokkóban és Szenegálban 6 és 17 óra között lehet szavazni. (Telex)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s