h i r d e t é s

Márki-Zay Péter kampánytanácsa figyelmébe!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Márki-Zay Péter kampánytanácsa figyelmébe!

2021. november 23. - 16:17

Mit kíván a Magyar Nemzet? (1848 – 2022)

Az előválasztáshoz hasonló mozgósító erővel bíró javaslat jelent meg a Felkelő NAP Mozgalom felkelőnap.hu  internetes oldalán Tömjénfüst címmel.

Magyarország legyen Európai Unió közösségének ismét egyenértékű tagja, szabad és büszke  európai köztársaság! 

Ma nem szabad, nincs olyan kormánya, amelyre büszke lehetne, sorozatosan sérti meg az európai értékeket!

Ma Magyarország az orbáni önkény - annak is egy szűk érdekcsoportja - esküszegéssel törvényesített egypárti Alaptörvényének rabja!

Az alkotmány alapértékei kiindulópontjai a társadalmi, gazdasági élet minden területének, tehát minden egyes magyar állampolgár személyesen érintett:

Megfontolásra érdemesnek tartjuk, hogy a választási kampány és maga a választási eredmény egyben az alkotmányozási folyamat szerves része legyen.

Nem a jogtechnikai részletek érdekesek, hanem az, hogy a 2022. évi országgyűlési választás egyidejűleg új alkotmány megalkotása iránti népakarat kinyilvánítása.

A javaslat tartalma szerint Nemzeti Alkotmányozási Program (NAP), aminek a végeredménye a 4. Magyar Köztársaság kikiáltása és a Köztársasági Elnök közvetlen választása.

Társadalmi vitában kiérlelt, Alkotmányozó Szakmai Konferencia és Nemzetgyűlés által kimunkált, és népszavazással megerősített új Alkotmányt!

Az új Alkotmány kiküszöböli a rendszerváltás és az azt követő időszak sokszor illúziókkal is terhelt politikai, jogalkotási tévedéseket, hibákat, bűnöket, szűkíti a demokratikus működés rendszer jellegéből adódó „réseket”, meggátolja a népfelség és az államhatalom szerepcseréjét.

A program első fordulójában – 2022. évi országgyűlési választásokig - alkotmányjogi és kampány, ill. reklámszakemberek közérthető tőmondatokban fogalmazzanak meg olyan igényeket, hangsúlyozva, hogy ezek egy új alkotmány főbb tézisei, melyek beemelve a közbeszédbe felismerhetően szembe állnak az orbáni retorikával és tetteivel - ami alapul szolgál (Társadalmi vita 1.0) egy új alkotmány megalkotásához.

A demokratikus erők - pártok, civilszervezetek és mozgalmak - kampánytanácsának meghatározó szerepe van abban, hogy szakértőit felkérje az új köztársasági alkotmány tézisinek, a vitaindítók összeállítására és felkérje a legkülönfélébb közösségeket azok megvitatására, a vélemények, javaslatok becsatornázására?

A közös kampánystáb minden irányból tekintet nélkül pártállásra, pártszimpátiára kérjen választ, véleményt, javaslatot társadalmi élet minden szereplőjétől, szervezetek, internetes közösségek, klubok, vezetőitől, szószólóitól, tagságától, ismert közéleti emberektől stb.

Kezdhetnénk akár a Kossuth és polgári körökkel, párt-, és szakszervezetekkel, kamarákkal, érdek- és jogvédelmi, érdeklődési körök szerint szerveződött civilszervezetekkel, klubokkal?

A NAP első fordulójának összefoglalója a 2022 évi március 15.-i beszédben kaphat jelentős hangsúlyt.

A második és harmadik szakaszra a választási győzelmet követően a választói akarat végrehajtása keretében kerülhet sor!

 

Gáspár András


Kommentelne? Kattintson ide!