h i r d e t é s

Marad a törlesztési moratórium, de változik is

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Marad a törlesztési moratórium, de változik is

2021. május 14. - 13:14

 

Egyrészt egy kéthónapos, másrészt egy egyéves meghosszabbításról született megállapodás. - írja a Portoflio

A kép illusztráció! - Forrás: AzÜzlet

A kormány, a Magyar Nemzeti Bank és a Magyar Bankszövetség részvételével az elmúlt hetekben zajlottak a tárgyalások arról, mikor és hogyan vezesse ki, illetve hosszabbítsa meg Magyarország a jelen állás szerint 2020. március 19-étől 2021. június 30-áig tartó hiteladós-segítő szisztémáját. A Portfolio értesülései szerint megszületett a megállapodás, legalábbis már megvannak annak fő vonalai: a törlesztési moratórium a maihoz hasonló formában június helyett augusztus végéig maradhat.

A Portfolio értesülése szerint továbbá biztosnak tűnik, hogy

  • később is lesz lehetőség a moratórium igénybevételére, azonban már nem automatikus jelleggel, vagyis nem azok vehetik majd igénybe, akik passzívan benne maradnak (nem élnek az opt-out lehetőségével), hanem csak azok, akik jelentkeznek a bankjuknál, és belépnek vagy visszalépnek (opt-in).
  • Utóbbi lehetőségre idén augusztus 31-ig lehet jelentkezni, és a jövő tavaszi választások után, 2022. június 30-án ér majd véget.
  • Az eddigi gyakorlattal ellentétben nem lehet majd ki-be lépkedni: aki igénybe veszi augusztus 31-ig a hosszabbítást, az már csak kiléphet, visszalépni nem tud majd.

(24.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s