h i r d e t é s

Marad a szomorkás idő: esernyő nélkül nem érdemes kimenni, havas eső is várható

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Marad a szomorkás idő: esernyő nélkül nem érdemes kimenni, havas eső is várható

2018. november 26. - 06:08

 

A hét elején észak felől hideg légtömegek áramlanak térségünk fölé - visszatérnek a hajnali fagyok és a délutánok is hűvösebbek lesznek. -  írja az Időjárás.hu.

Illusztráció: pixabay.com

Hétfőn délelőtt országszerte borult, csapadékos lesz az idő.  Délután a borult ég mellett országszerte esős időre kell számítani. Az északnyugati területeken és északkeleten havas eső is előfordulhat. Megerősödik az északkeleti szél. Kora délután 2, 7 fok várható.

Orvosmeteorológia

Hétfőn kettősfront érkezik fölénk. A meleg-és hidegfront érzékenyek fokozott terhelésre számíthatnak! - írja a meteoklinika.hu

Hétfőn kettősfront érkezik a Kárpát-medence térségébe. Meleg- és hidegfronti tünetekre egyaránt készülni kell. Az érzékenyek körében görcsös és gyulladásos panaszok jelentkezhetnek: többen tapasztalhatnak fejfájást, ízületi panaszokat és az infarktus kialakulásának kockázata is megnő. A krónikus betegek és az idősek körében vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, a panaszok mérséklése érdekében lehetőség szerint kerülje a fizikailag és szellemileg megterhelő tevékenységeket.

A megerősödő szél fokozhatja a tüneteket, intenzív fejfájást, ingerlékenységet és nyugtalanságot okozhat. Próbálja meg tudatosan is kerülni a stresszes helyzeteket és töltse nyugodtabb körülmények között a napját.

Ha kellemetlen, fájdalmas tüneteket tapasztal, mindenképpen jelentkezzen be hozzánk meteogyógyászati kivizsgálásra.

A hűvös, nyirkos idő kedvez a kórokozók terjedésének, fontos, hogy folyamatosan erősítse immunrendszerét. Figyeljen oda étkezéseire, kerülje a magas zsírtartalmú éteket, helyezze előtérben a melegítő leveseket és a vitamindús gyümölcsöket. A folyadék utánpótlásról a hűvösebb időszakban sem szabad megfeletkezni, naponta 2-3 alkalommal fogyasszon el egy csésze citrommal ízesített teát!

Országszerte esős, borult idő várható – az időjárás nem kedvez a szabadtéri tevékenységeknek. A szabadtéri programok során mindenképp legyen önnél esernyő vagy esőkabát és viseljen réteges, vastag öltözetet!

A következő napokban jelentős lehűlés várható, ajánlott már most megkezdeni a felkészülést erre az időszakra.

A közlekedésben a csúszós utak és a csökkenő menetstabilitás jelentik a fő veszélyt! Fontos, hogy a megszokottnál lassabban és körültekintőbben vezessen, valamint tartson nagyobb követési távolságot a balesetek elkerülése érdekében.

Vezető tünetek a mai napon: görcsös panaszok, vérnyomás-ingadozás. Amennyiben a következő 1-2 napon hasonló tüneteket tapasztal, jöjjön el meteogyógyászati kivizsgálásra!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s