h i r d e t é s

Marad a hűvös és változékony idő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Marad a hűvös és változékony idő

2021. március 21. - 05:55

 

Az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, de délután északnyugat felől nyugaton, északnyugaton megnövekszik a felhőzet, és ezeken a tájakon hószállingózás, gyenge havazás is előfordulhat.

CIVILHETES olvasói fotó

Kezdetben a Dunántúlon helyenként élénk lehet az északi-északnyugati szél, majd napközben északnyugaton és északon kísérhetik élénk lökések a nyugati-északnyugati szelet. Hajnalban -2 és -10, napközben 3 és 9 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn kezdetben több tájegységünkön is szállingózhat a hó, néhol egy-egy hózápor is kialakulhat. Napközben a déli tájakon alakulhat ki kisebb eső, havas eső, futó zápor, északnyugaton esetleg hózápor, máshol viszont hosszabb időre is kisüthet a nap. Az északias szelet erős, viharos lökések kísérhetik. Hajnalban többfelé fagyhat, napközben pedig 5-9 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológia

Front nem lesz felettünk, de a hideg idő miatt görcsös panaszok, kopásos eredetű ízületi problémák előfordulhatnak. A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos tünetek, ingerlékenység, nyugatlanság is jelentkezhet.

Alacsony lesz a hő- és komfortérzet.

Vérnyomáspanaszok is előfordulhatnak.

A napos idő viszont jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre.

Öltözzünk melegen, rétegesen, még mindig nagy lesz a megfázásveszély, és továbbra is erősítsük immunrendszerünket! Fogyasszunk vitaminban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s