h i r d e t é s

Május közepén megszűnik a rendkívüli állapot Romániában

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Május közepén megszűnik a rendkívüli állapot Romániában

2020. április 23. - 13:54

 

A maszkok kötelező viselését viszont lehet, hogy csak 2021-ben függesztik fel. - írja a hvg.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Nemes János

Kötelező lesz a maszkviselés május 15-e után a zárt tereken és a közlekedési járműveken – jelentette be Klaus Johannis, írja a Transindex. A román portál beszámolója szerint az államfő elképzelhetőnek tartja, hogy a maszk viseléséről csak jövő évben lehet lemondani.

További fontos intézkedés, hogy a kormány döntése értelmében május 15. után mindenki mehet személyes felelősségre vonatkozó nyilatkozat nélkül bárhová, ahová szeretne.

Az elnök figyelmeztetett arra, hogy ezek az enyhítések nem jelentik azt, hogy minden visszaállna a régi kerékvágásba, a szükségállapot ideje alatt minden más szigorítás érvényben marad.

Johannis azt mondta, szerda délután találkozni fog az oktatásügyi miniszterrel, hogy megbeszéljék, hogyan lehet az oktatást fokozatosan újraindítani.

Romániában szerdán 508-ra emelkedett az új típusú koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma, miután az utóbbi 24 órában 26 új halálesetet regisztráltak.

A betegség megjelenése óta 9710 embernél mutatták ki Romániában az új típusú koronavírust, közülük – az előző napinál 43-mal több – 288 beteget ápolnak intenzív osztályon.

hvg.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s