h i r d e t é s

Majomhímlő: A félinformációk mellett a hülyeség is terjedni kezdett

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Majomhímlő: A félinformációk mellett a hülyeség is terjedni kezdett

2022. június 01. - 17:19

A majomhimlő európai megjelenése miatt rengeteg félinformáció terjed. Ennél is több azonban a hülyeség, amit sajnos gondolkodás nélkül osztogat az internetezők egy része.

Bár még rengeteg kérdés nem tisztázott az Európában is terjedő majomhimlővel kapcsolatban, ez nem akadályozta meg a konteósokat, hogy őrültségeket, félinformációkat terjesszenek a betegségről – mutatott rá a BBC. A portál egy hosszabb írást szentelt a témában eddig megjelent hülyeségeknek, illetve bizonytalanságoknak.

Az egyik legfontosabb – írták erről –, hogy semmiféle bizonyíték nincs rá, hogy a majomhimlő egy laboratóriumból szabadult volna el. A konteósok viszont ezt is megkérdőjelezik, és a Covid-járványt okozó vírushoz hasonlóan ennél is mesterséges közreműködést feltételeznek.

Egy másik, szintén gyorsan terjedő álhír, amely szerint a majomhimlőt a koronavírus elleni vakcinák beadása indította útjára. A konteósok egész pontosan az AstraZenecát teszik felelőssé a helyzetért, mert az a termék szerintük elnyomja az immunrendszert, így a szervezet sebezhetőbbé válik. Természetesen ez sem igaz: a vakcinák éppen arra valók, hogy a szervezet hatékonyabban tudjon fellépni egy fertőzéssel szemben. (Hvg.hu)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky