h i r d e t é s

Magyarország szomszédja szép csendben páncélosokat küldött az ukránoknak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Magyarország szomszédja szép csendben páncélosokat küldött az ukránoknak

2022. június 23. - 07:29

Szlovénia 35 jugoszláv gyártmányú BVP M80A gyalogsági harcjárművet küldött Ukrajnának, és ezek Lengyelországon keresztül már valószínűleg megérkeztek Nyugat-Ukrajnába - közölte a 24ur.com című szlovén hírportál kedden.

A kép illusztráció! - Forrás: Friedrich Naumann Foundation

Cserébe Szlovénia támogatást kap az Egyesült Államoktól saját hadseregének felszerelésére. A portál úgy tudja: az amerikai hozzájárulás nagyobb összegű lesz, mint az Ukrajnának küldött felszerelés értéke.    

A BVP M80 lánctalpasokat az 1980-as évektől az 1990-es évekig gyártották Jugoszláviában. A járműveket sokáig a délnyugat-szlovéniai Pivka városának külterületén tartották és több hétbe telt, mire előkészítették őket a használatra. A harckocsik háromfős legénység számára készültek. Felszerelték őket egy 20 milliméteres gépágyúval, egy géppuskával és egy Maljutka páncéltörő rakétavetővel.    

MARJAN SAREC SZLOVÉN VÉDELMI MINISZTER A MÚLT HÉTEN A NATO-TAGORSZÁGOK VÉDELMI MINISZTERI ÉRTEKEZLETÉN ELMONDTA: SZLOVÉNIA TOVÁBBRA IS SEGÍTENI AKAR UKRAJNÁNAK.

Megjegyezte, hogy az ország már eddig is számos humanitárius és katonai adományt küldött a kelet-európai országnak.    

UGYANAKKOR HOZZÁTETTE: KIMERÍTETTÉK A KATONAI "ARZENÁLJUKAT", AMELYBŐL A TOVÁBBIAKBAN KÍNÁLNI TUDNÁNAK. A JÖVŐBEN LJUBLJANA UKRAJNA AKNAMENTESÍTÉSÉT TUDJA SEGÍTENI, ÉS KIKÉPZÉST KÍNÁLHAT AZ UKRÁN ERŐKNEK SZLOVÉNIÁBAN - MONDTA. (MTI) / Portfolio


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s