h i r d e t é s

Magyarország nem kapott meghívót Joe Biden demokráciacsúcsára

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Magyarország nem kapott meghívót Joe Biden demokráciacsúcsára

2021. október 20. - 12:32

 

Határozott jelzés, hogy a magyar kormány nem éppen kedvence a Fehér Háznak vagy nem tartják az Orbán-kormányt kellően demokratának.

Joe Biden - a kép illusztráció! - Fotó: Joshua Lott | Forrás: Getty Images

A Fehér Ház elkezdte kiküldeni a meghívókat Joe Biden Csúcstalálkozó a demokráciáért elnevezésű online rendezvényére. Magyarország és Törökország azonban nem kapott meghívót az eseményre, a lap szerint azért, mert messzire sodródtak a demokratikus értékektől - írja a Politico beszámolójára hivatkozva a hvg.hu.

A lap megjegyzi, hogy noha Indiában ugyancsak aggályok merültek fel a demokratikus deficit miatt, az ország ennek ellenére még is meghívót kapott, mivel Amerika kulcsfontosságú szövetségesként tartja számon az országot a Kína elleni küzdelemben. Hasonló megfontolások alapján kerülhetett Lengyelország és a Fülöp-szigetek is a meghívottak közé.

A teljes lista nem ismert, de egyes lapok száz nemzet részvételével számolnak. A decemberi online csúcson a résztvevő vezetőknek csak rövid felszólalásokra lesz lehetőségük. Az esemény azonban várhatóan jövőre egy élő csúcstalálkozóba fog kifutni. (nepszava.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s