h i r d e t é s

Magyar milliárdosok vehették meg Győr koronaékszerét

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Magyar milliárdosok vehették meg Győr koronaékszerét

2022. január 21. - 05:37

Hivatalos információ egyelőre nincs, de vélhetően új gazdára talált a győri ETO Park, amelyet 2007-ben adtak át, ám volt tulajdonosai, a Quaestor-cégek csődje miatt kalapács alá került. Az ingatlan rövid úton az állam tulajdonába kerülhet.

Forrás: hiphone.hu

Tavaly december közepén írták ki a nyilvános árverést a 2007-ben átadott győri ETO Par k komplexumra két részletben: 1 milliárd 850 millió forintért az ETO FC 17 hektáros sporttelepét és 5700 négyzetméteres edzőközpontját, 8 milliárd 300 millióért az ETO Park létesítményének hat tételét, köztük a sporttelep és az edzőközpont résztulajdonjogát árulták - írja az Úgytudjuk.hu a Kisalföld híre alapján.

A határidő hétfőn lejárt, s mivel az első napon tett licit óta nem érkezett új ajánlat a létesítményre, azt 8 272 240 000 forintért vásárolhatja meg a hivatalosan egyelőre ismeretlen vevő. A hírportál értesülései szerint az ismeretlen vevők Paár Attila és Jellinek Dániel milliárdos vállalkozók lehetnek.

Jó esély van rá, hogy a stadionnal kapcsolatban él az elővásárlási jogával az állam, és azt – amennyiben összejön az ETO felvásárlása, amelyben a felvidéki vállalkozó, Világi Oszkár is érintett – az ETO új tulajdonosainak engedhetik át, a sporttörvény alapján akár díjmentesen. Ebben az esetben az árverésre bocsájtott csomag vevői a plázát, a hotelt és a parkolót tartják meg. (napi.hu)


Kommentelne? Kattintson ide!