fbpx Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést vehetett át Gerhard Papke | CIVILHETES

h i r d e t é s

Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést vehetett át Gerhard Papke

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést vehetett át Gerhard Papke

2021. november 27. - 06:08

 

A Szabaddemokrata Párt volt frakcióvezetője a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést kapta

Gerhard Papke

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztertől a Magyar Érdemrend lovagkeresztje elismerést vehette át Gerhard Papke, az észak-rajna-vesztfáliai tartományi parlament egykori alelnöke, a Szabaddemokrata Párt volt frakcióvezetője, valamint a Német Szövetségi Köztársaság Német–Magyar Társaságának jelenlegi elnöke.

Az ünnepélyes átadáson Gerhard Papke elmondta: Magyarországnak több barátja van Németországban, mint azt gondolnánk. Olyanok, akik a magyar kormány nemzeti politikájával egyetértenek. Hozzátette: a magyarok szabadságszeretetéből Európa és Németország mindig is profitált. És ez a magyar szabadságszeretet olyan értékes, hogy segítenünk kell megvédeni. A Német–Magyar Társaság jelenlegi elnöke szerint Németország sokat köszönhet a magyaroknak. A Páneurópai Piknik és a határnyitás fontos szerepet töltött be abban, hogy a német újraegyesítés szabadságban és békében történhetett meg.

Fulyás Gergely az eseményen úgy fogalmazott: az új német politikai irányvonal élesen szemben áll a magyar világlátással, keresni kell ugyanakkor közös pontokat, amelyre az együttműködést építhetjük. Nem a magyar kormány, hanem a magyar társadalom érdekrendje az, amely alapvetően szemben áll azzal, ami az új német kormányprogramból kiviláglik. Magyarországnak ugyanakkor sok barátja van Németországban. Ma az egyik legkiválóbb barátunk veszi át a magyar állam elismerését – mondta a miniszter, majd kiemelte, hogy a magyar-német baráti kapcsolatok ápolásában továbbra is számít a magyar kormány Gerhard Papke és a Német-Magyar Társaság aktív közreműködésére. (OS)


 

h i r d e t é s