h i r d e t é s

Ma sem lesz tavasz

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ma sem lesz tavasz

2021. április 14. - 05:18

 

Egy hullámzó hidegfront alakítja hazánk időjárását, így szerda estig télies idő várható hazánkban, kiadós csapadékkal, többfelé havas esőre, hóra is számíthatunk. 

A folytatásban, a hét közepén, valamivel szárazabb, de továbbra is hideg levegő érkezik fölénk, emiatt csak lassú javulás várható időjárásunkban.

Kezdetben többfelé, napközben egyre inkább az ország keleti felén várható eső, havas eső, főként a hegyekben havazás. A Dunántúlon délután felszakadozik a felhőzet, de elszórtan zápor, hózápor kialakulhat. Élénk, erős, a Dunántúlon és a Zemplénben többfelé viharos lesz az északi-északnyugati szél.

Hajnalban -1 és +5, napközben 3 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Kettősfronti hatás várható, így fejfájás, migrén, görcsös-, valamint gyulladásos panaszok, dekoncentráltság, tompaság, alvászavar, vérnyomásproblémák és ízületi panaszok egyaránt jelentkezhetnek. A szeles idő tovább fokozhatja a fejfájást, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.

Megterhelő nap vár a szívbetegekre és az idősekre, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést.

A sokfelé borongós, csapadékos idő rossz hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre.

Öltözzünk melegen, rétegesen, nagy lesz a megfázásveszély, és továbbra is erősítsük immunrendszerünket! Fogyasszunk vitaminban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s