h i r d e t é s

Ma megmutatja magát a nap

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ma megmutatja magát a nap

2020. október 02. - 05:56

 

Péntektől délies áramlással több fokkal melegebb levegő áramlik fölénk, emiatt szombaton már az ország döntő részén nyarat idéző maximum-hőmérsékletekre számíthatunk.

Északkeleten is vékonyodik, csökken a felhőzet, de az északkeleti határ mentén csak estére válik szakadozottá a felhőtakaró. Északkeleten a déli órákig még előfordulhat kisebb eső, később már nem valószínű csapadék. Másutt ugyanakkor változóan felhős időre számíthatunk, hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. A déli, délnyugati szél országszerte megélénkül, időszakosan meg is erősödik.

A hőmérséklet kora délután általában 19 és 24 fok között alakul, de északkeleten néhol csak 15, 18 fok valószínű. Késő estére 13 és 18 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton a többórás napsütést gomolyfelhők zavarják, estig csapadék nem várható. Viharossá fokozódik a déli szél. Kora délután 22, 27 fok várható.

Vasárnap a többórás napsütés mellett keleten növekszik meg erősebben a gomolyfelhőzet, és errefelé zápor, zivatar is előfordulhat. A déli szél erős lesz. 20, 25 fok között tetőzik a hőmérséklet.

idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s