h i r d e t é s

Ma és a hétvégén se számítsunk kellemes tavaszi időre

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ma és a hétvégén se számítsunk kellemes tavaszi időre

2021. április 16. - 05:51

 

Szusszanásnyi időre megpihen időjárásunk a következő két napban, majd vasárnap egy újabb légörvény veszi felénk az irányt.

CIVILHETES olvasói fotó

Ma még többfelé ébredhetünk napsütésre, de a délelőtt folyamán ismét megnövekszik a felhőzet és délután már csak rövid időszakokra bújhat elő a nap. Gyenge eső, zápor már csak kevés helyen, leginkább az északkeleti határszélen fordulhat elő.
Kora reggel -5, +3, napközben 8-13 fokra számíthatunk.

Szombaton helyenként párás, ködös lehet a reggel, majd napközben túlnyomóan felhős időre, kevés napsütésre készülhetünk. Gyenge eső, zápor csak néhol fordulhat elő. Nyugaton élénk, erős lökések kísérhetik az északias szelet. Hajnalban -2, +5 fok várható. Délután pedig 9 és 15 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap már nemcsak felhős, de sokfelé esős időre van kilátás. Napközben délről észak felé haladva egyre több helyen alakulhat ki eső, zápor. Estére délen már elállhat az eső, de többfelé pára, köd képződhet. A keleti-északkeleti szelet a Dunántúlon és északon kísérhetik élénk, helyenként erős lökések. A reggel már fagymentes lesz, napközben pedig 8-15 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológia

Nem várható fronthatás, folytatódik az átlagosnál hidegebb időjárás, ami sokak számára megterhelő lehet. Fejfájás, görcsös panaszok, kopásos jellegű ízületi problémák továbbra is kialakulhatnak.

Főleg az időseknél keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás is előfordulhat.

A szélre érzékenyek nyugtalanságot, frusztráltságot, enyhe fejfájást tapasztalhatnak.

A felhős, borongós idő miatt lehangoltak, kedvtelenek lehetünk, alacsonyabb lehet hő- és komfortérzetünk.

Öltözzünk melegen, rétegesen, nagy lesz a megfázásveszély, és továbbra is erősítsük immunrendszerünket! Fogyasszunk vitaminban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s