h i r d e t é s

Lukácsi Katalin szerint Márki-Zay Pétert jó és tisztességes ember, de rossz vezető

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Lukácsi Katalin szerint Márki-Zay Pétert jó és tisztességes ember, de rossz vezető

2022. május 23. - 18:58

„Ilyen belső kritikákat, tükröket normális és jó tartani egy szervezetben” – hangsúlyozta a MMM egykori alelnöke annak kapcsán, hogy többen árulással vádolták meg, miután nyilvánosságra került a levele.

Lukácsi Katalin, a Mindenki Magyarországa Mozgalom korábbi alelnöke - Forrás: stv.hu

A Mindenki Magyarországa Mozgalom egykori alelnöke kiszivárgott levelében arról írt, Márki-Zay Pétert jó és tisztességes embernek, de rossz vezetőnek tartja. Az ATV Start című műsorában most azt is elárulta, szerinte ki tehető felelőssé a választási vereség miatt.

Lukácsi Katalin első körben sajnálatát fejezte ki a kiszivárgott levél miatt. A mozgalom volt alelnöke elmondása szerint kérlelte is az azt megjelentető újságírót, hogy ne hozza nyilvánosságra levelét, majd szólt Márki-Zaynak is, hogy számítson arra, hogy ez meg fog jelenni a sajtóban.

A volt alelnök hozzátette: Kész Zoltán és közé nem lehet „és” jelet tenni, mivel Kész teljesen más oldalról közelíti meg a helyzetet. Az idézett mondatról pedig elmondta, ott a hangsúly azon van eredetileg, hogy válhat jó vezetővé az egykori miniszterelnök-jelölt. 

Kiemelte: korábban nem tartotta így, hiszen ő maga is ajánlotta az ország vezetésére Márki-Zay Pétert. Ugyanakkor összetéve a választási vereség kapcsán megfogalmazott tanulságokat fogalmazódtak meg benne ezek a gondolatok, amelyek a levelében is olvashatóak. Az öt pontot egyébként Márki-Zay Péterrel is átbeszélte, aki volt, amiben egyetértett, néhány dolgot azonban nem fogadott el.

„Jól vizsgázott a szervezet”

Az egykori alelnök szerint igazából jól vizsgázott a szervezet, hiszen a levél már több mint egy hónapja megszületett. Mint mondta: „Ha valóban olyan zsibongó méhkas lenne a mozgalom, mint azt a média sugallja, akkor már az első pillanattól kezdve megjelent volna ez a levél. Ennek mentén ugyanis egy tartalmi vita kezdődött a szervezetben, ami időszerű is a szervezet életében”.

Lukácsi annak kapcsán, hogy ki szivárogtathatta ki a levelet úgy fogalmazott: „Vannak sejtések, azonban nem szeretne találgatásokba bocsátkozni ennek kapcsán”.

Márki-Zay Péter vagy a baloldal felelőssége a választási vereség?

Lukácsi „közös kudarcként” definiálja az április 3-ai választási vereséget.

A mozgalom egykori alelnöke szerint már csak azért sem tekinthető a „baloldal bukásának”, mivel több jobboldali politikus is részt vett az összefogásban, Márki-Zay pedig nem tehető egy személyben felelőssé mindenért.

„Az, hogy ő (Márki-Zay Péter – a szerk.) akkor egy maga állt a színpadon, az egy nemes gesztus a részéről, de ott voltunk azért lélekben nagyon sokan, és azóta is mellette állunk. Ez közös kudarc volt, ebben biztos vagyok, de egy nagyon fontos lehetőség a tanulásra is” – fogalmazott. (atv.hu)