fbpx LMP: valódi nyugdíjemelést és élelmiszeráfa-csökkentést! | CIVILHETES

h i r d e t é s

LMP: valódi nyugdíjemelést és élelmiszeráfa-csökkentést!

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

LMP: valódi nyugdíjemelést és élelmiszeráfa-csökkentést!

2021. július 23. - 11:57

 

Valódi nyugdíjemelést és az alapvető élelmiszerek általános forgalmi adójának (áfa) öt százalékra csökkentését szorgalmazta pénteki online sajtótájékoztatóján az LMP társelnöke.

Forrás: PestiSrácok

Schmuck Erzsébet kijelentette, hogy "a kormány hülyének nézi az embereket, semmibe veszi az időseket", és miközben nyugdíjemelésről beszél, csak a juttatás korrekcióját hajtja végre, megkésve.
    Hangsúlyozta: a nyugdíjakat januárban 3, júniusban 0,6 százalékkal emelték, miközben a pénzromlás 5,3 százalékos, így az infláció tudatos alultervezése miatt a nyugdíjasok kamatmentesen kénytelenek hitelezni a kormánynak.
    Példaként hozta fel, hogy két év alatt hatszorosára nőtt az őszibarack ára, a zöldségek pedig egy év alatt 17 százalékkal drágultak.
    Fontosnak nevezte, hogy a nyugdíjasok egészséges termékeket fogyaszthassanak, ne az ár alapján kelljen választaniuk, kijelentve: "az alapvető élelmiszer nem lehet luxuscikk".
    A kormány elfordult az idős emberektől, nem védi meg őket sem a vírustól, sem az elszegényedéstől - fogalmazott az LMP társelnöke, nyugdíjemelést, az alacsony juttatások felzárkóztatását, a minimálnyugdíj két és félszeresére, 71 ezer 250 forintra növelését is szorgalmazva. (MTI)


 

h i r d e t é s

Kommentek