h i r d e t é s

Lezuhant egy katonai repülő Ukrajnában

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Lezuhant egy katonai repülő Ukrajnában

2020. szeptember 26. - 07:48

 

Sajtóértesülések szerint harmincan voltak a fedélzetén.

Az AN-26-os katonai gép lángra lobbant, miután leuhant az ukrajnai Csuhujevben, 2020. szeptember 25-én. - ForráS: AP / Euronews

Lezuhant egy kadétokat szállító ukrán katonai An-24-es szállítógép Harkiv megyében, írja az MTI.

A baleset helyi idő szerint 20 óra 50 perc körül (közép-európai idő szerint 19:50) történt a keleti Csuhujev város közelében, Harkiv megyében, mintegy két kilométerre a katonai repülőtértől.

Az AN-26-os repülőgép fedélzetén tartózkodó 28 ember katonai pilóta és a Kozhedub Légierő Egyetem kadétja volt. A minisztérium kezdetben közölte, hogy 24 ember volt a gépen, amikor lezuhant.

Mikola Kovalenko, a Kharkiv Nemzeti Légierő Egyetem vezetőhelyettese elmondta: "Először is mély részvétemet rokonaimnak és szeretteimnek. Ez nagy tragédia egész Ukrajnának, egyetemünknek, a repülőszemélyzetnek."

A Belügyminisztérium egységeit, valamint a sürgősségi személyzeteket a helyszínen a rendőrség elzárta.

A gépet elnyelő lángokat végül helyi idő szerint nem sokkal 22 óra előtt eloltották.

Volodimir Zelensky elnök egy Facebook-bejegyzésben jelentette be, hogy egy kormánybizottságot bíztak meg a baleset "összes körülményének és okának" kivizsgálásával. Az esetet "szörnyű tragédiának" minősítette, és azt mondta, hogy szombaton meglátogatja a helyszínt.

Az Antonov AN-26 ikermotoros turbopropellátoros polgári és katonai repülőgép, amelyet Kijev közelében gyártottak 1969 és 1986 között, amikor Ukrajna még a Szovjetunió része volt. (Euronews)

 


 

Kommentek

h i r d e t é s