h i r d e t é s

Lezárhatja kikötőit Olaszország

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Lezárhatja kikötőit Olaszország

2017. július 03. - 16:47

 

Róma azzal fenyegetőzött, hogy az EU vagy több pénzt ad, és kikényszeríti a menekültek elosztását, vagy az olaszok lezárják a kikötőket. - írja a gepnarancs.hu.

 

Forrás: origo.hu

Összehangolt és konkrét választ sürgetett a francia, a német és az olasz belügyminiszter az itáliai menekültválságra párizsi találkozójukon, ahol Róma arra szólította fel a többi európai országot, hogy nyissák meg kikötőiket a menekülteket szállító hajók előtt.

A menekültválság 2014-es kezdete óta félmillióan érkeztek már az olasz partokhoz: csak tavaly 181 ezren. Az ország uniós nagykövete a napokban már azzal fenyegetőzött, hogy az EU vagy több pénzt ad, és kikényszeríti a menekültek elosztását az EU-n belül, vagy az olaszok lezárják a kikötőket. Szerinte magát a mentés rendszerét is át kellene alakítani.

Az olaszok jelenleg évente 560 millió eurót kapnak a menekültek ellátására, százmillióval többet, mint a görögök.

Forrás: gepnarancs.hu

Több mint 400 menekültet mentett tegnap az olasz parti őrség

Több mint 400 menekültet és migránst mentett ki Líbia partjainál a tengerből az olasz parti őrség egy hajója vasárnap. A 270 férfit, 58 nőt és 85 kiskorú menekültet a dél-olaszországi Reggio Calabriában tették partra.

A menekültek főleg Szubszaharai Afrikából és Bangladesből érkeztek Líbiába, hogy onnan Európába jussanak.

Olaszország, ahová az év eleje óta mintegy 90 ezer menekült és migráns érkezett a Földközi-tengeren keresztül, megpróbálja elérni, hogy az Európai Unió más tagországai több menekültet fogadjanak be. Idén több mint 2100-an vesztették életüket, miközben az európai partokat próbálták elérni.

gepnarancs.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s