h i r d e t é s

Leszedették a Verhofstadt ellen kampányoló plakátot Brüsszelben

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Leszedették a Verhofstadt ellen kampányoló plakátot Brüsszelben

2018. december 07. - 13:29

 

Brüsszel megállította Orbánt.

Forrás: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Brüsszelben be akarják tiltani a magyar kormány által indított kampányt - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára egy, a kormány Facebook oldalára feltöltött videóban.

Ismertetése szerint a kormány megbízásából egy plakátos kisteherautó járta Brüsszel utcáit, amellyel a bevándorlási politika következményeire akarták felhívni figyelmet. Ezek között arra is, hogy bár Guy Verhofstadt, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége európai parlamenti frakciójának vezetője szerint nincs bevándorlási válság, már több százan haltak meg terrortámadásokban Európában.

Az államtitkár azt mondta, szerdán rendőrök állították meg a kisteherautót, és arra "kényszerítették" a sofőrt, hogy szerelje le a feliratot, erről pedig nem lehetett felvételt készíteni.

Brüsszelben tehát cenzúra van, a kormány kampányát be akarják tiltani

- szögezte le Dömötör Csaba hozzátéve, hogy ez elfogadhatatlan, mivel a plakátos autó a véleménynyilvánítás jogszerű és fontos eszköze.

Elfogadhatatlannak nevezte, hogy Guy Verhofstadt elmondhatta a véleményét, de

nekünk magyaroknak, meg akarják tiltani.

Ragaszkodunk ahhoz, hogy a magyarok véleménye is megjelenjen a vitában

- jelentette ki az államtitkár. 

November elején az európai liberálisok indítottak teherutós kampányt Brüsszelben. A hirdetőtáblán Orbán Viktor fényképe volt látható, valamint a következő angol nyelvű felirat:

"Először elteszi a pénzünket, majd le akarja rombolni Európát". A mobil óriásplakát másik oldalán magyar nyelvű volt az üzenet: "Kezdetben csak a pénzünkre utazott. Most Európa egysége a tét!"

(MTI)


 

h i r d e t é s