h i r d e t é s

Lenyúlták a Duna-deltára szánt egymilliárd eurót

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Lenyúlták a Duna-deltára szánt egymilliárd eurót

2021. február 28. - 07:35

 

Bonyolult pénzmosó rendszer szálait göngyölítették fel német és román újságírók.

Duna-delta - Forrás: Dolce Travel

A Duna-delta gazdasági, turisztikai fellendítésére kiutalt egymilliárd euró tűnt el néhány korrupt politikus keze között. A Süddeutsche Zeitung újságírói román kollégáik segítségével göngyölítették fel – írja a G4Media alapján a Transindex.

A szövevényes történet két kulcsfigurája a Ponta-kormány egykori minisztere, Eugen Teodorovici és barátja, Horia Teodorescu, a Tulcea megyei tanács elnöke. Az újságírók megállapították, hogy a tanácselnök és a körülötte csoportosuló szociáldemokrata politikusok, üzletemberek húztak hasznot a pénzből, amelyből több jutott például templomok felújítására, mint a tavak, csatornák megtisztítására.


(b-j) Simona Caraman - államtitkár 2019-is az Európai alapok minisztériumában; Horia Teodorescu - Tulcea megye tanácselnöke; Mirela Furtuna - Tulcea megyei PSD-s képviselő; Eugen Teodorovici - Európai Alapok minisztere 2012-2015 között. - Forrás: Transindex

A bonyolult pénzmosó rendszer érdekessége, hogy Teodorovici 2012–2015 között az Európai Alapok minisztere volt, majd visszatért a Számvevőszékhez, ahol most éppen az európai alapok elköltésének törvényességét ellenőrzi neki kell vizsgálnia, hogy tulceai barátai hogyan költötték el az európai forrásokat. (24.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s