h i r d e t é s

Lenyűgözően néz ki az amerikaiak új harci helikoptere

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Lenyűgözően néz ki az amerikaiak új harci helikoptere

2020. október 19. - 10:03

Sci-fi helyett valóság

Sikorsky SB-1 - Forrás: FlightGlobal

Videón is megcsodálhatjuk az új amerikai fejlesztést, ami mögött egy egészen innovatív csomag áll. Korábban csak a hollywoodi sci-fikben láthattunk hasonlókat, de ez immáron a valóság.

Nemrég újra a levegőbe emelkedett a helikopterek új generációja, amiről a Sputnik News is beszámolt. Ez lenne a Sikorsky-Boeing SB-1 Defiant, a valaha készült egyik leginnovatívabb légijármű, ami két igazi legenda utódjául szolgálhat.

Az UH-60 Black Hawk és az Apache is több évtizede van szolgálatban, de a jövőben eljöhet az idő, amikor visszavonultatják őket, vagy más feladatot kapnak az amerikai hadseregnél. A videóban látható modell alapjaiban tér el az eddig látott harci helikopterektől.

A gép nemcsak gyors, hanem rendkívül jól manőverezhető is. Óriási benne a potenciál, ami a jövőt jelentheti az amerikai hadsereg számára. Régóta fejlesztik a típust, aminek az új verzióját immáron a levegőben is megcsodálhatunk.

Október 12-én újra a magasba repült a Sikorsky-Boeing csapatának helikoptere, ami után azt mondták, hogy nagyon izgatottak az eredmények miatt. Ez az együttműködés lehetővé teszi, hogy Amerika egy újabb lépést tegyen meg az ellenséges erők előtt, akik nemigazán tudják tartani a tempót.

A helikoptert úgy tervezték, hogy több mint 370 kilométer/órával tudjon repülni. Tartalmaz egy úgynevezett koaxiális rotorrendszert is, valamint egy nagy hátsó propellert, ami a hagyományos helikoptereken található farokrotort helyettesíti. (liner.hu)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky