h i r d e t é s

Lengyeleket vertek, magyarok lába elé köptek - előbújt az idegengyűlölet a britekből

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Lengyeleket vertek, magyarok lába elé köptek - előbújt az idegengyűlölet a britekből

2016. június 30. - 14:02
0 komment

 

Tetőzik az idegengyűlölet Nagy-Britanniában a Brexit-népszavazás után, a kampány csak olaj volt a tűzre, a rendőrség szerint 57 százalékkal nőtt a rasszista támadások száma. 

Bár Orbán Viktor szerint a Brexit-eredmény a britek jogos félelmeiből következett, ezeket a félelmeket most a lengyeleken és a magyarokon is leverik – írja a hvg.hu.

Valami már most nagyon megváltozott, emberek, akik eddig békésen éltek egymás mellett, most ellenségesen, gyanakvóan kezelnek másokat. Egyre több ellenséges arckifejezést látok péntek óta. Haragudni sem tudok rájuk, mivel nem az ő hibájuk. Néhány gazember politikus, önző érdekeik által vezérelve csúnyán megvezette őket. Nem a szavazás eredménye a legnagyobb baj, hanem maga a szavazás

- írja egy kint dolgozó magyar az angliai magyaroknak létrehozott LION Facebook-csoportban. Más arról számol be, hogy egy nap alatt már kétszer is a fejéhez vágták, hogy menjen vissza oda, ahonnan jött.

Ferencnek a lába elé köptek, és élősködőnek titulálták. Június 26-án pedig egy lengyel apát és fiát ájulásig vert egy angol férfi Kelet-Londonban.

A brexit-kampány eredményeképpen a szigetország kezd megvadulni: valid politikai programmá vált az idegenellenesség. „Nézd, mi a Brexitre szavaztunk, elhagyjuk az EU-t, most itt az idő, hogy te meg hagyd el Nagy-Britanniát” – kapják meg az utcán generációk óta az országban élő kisebbségiek, brit állampolgárok „őshonos” britektől.

A rendőrség 57 százalékos növekedést észlelt a rasszista inzultusok körében a Brexit népszavazás óta, 100 ilyen incidens történt június 23-a óta, a twitter pedig tele van ilyen esetekkel. (propeller.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s