h i r d e t é s

Lengéscsillapítás

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Lengéscsillapítás

2021. szeptember 04. - 06:56

Bárándy Gergely, aki régen kiszállt az MSZP politikai versenyistállójából, azt fejtegette a Hírklikkben, hogy Orbán valószínüleg meghátrált a Fudan Hungary Egyetem ügyében, azért engedte át Karácsony népszavazási kezdeményezését.

Ezzel szemben Orbán azért engedte át a népszavazást, mert csak ő profitál belőle.

1./ A kérdés: "egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról, a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról szóló 2021. évi LXXXI. törvényt?"

Nem véletlen a kérdés megfogalmazása. Nem az egyetem létrehozásáról, vagy annak elvetéséről szól, minthogy hatályos nemzetközi szerződést érintő kérdésben nem lehet népszavazást kiírni. Az tehát, hogy ez az egyetem itt létrejön, nem kérdés!

2./ A népszavazást nyilván csak a választások után lehet majd megtartani, amikor már mindegy.
Ha Orbán marad, a kérdés aktualitását veszti. Majd elsumákolják, vagy figyelmen kívül hagyják. Ki fogja őket ezért felelősségre vonni a negyedik ciklus elején?
Ha az ellenzék győz, akkor az új kormány/Parlament amúgy is intézkedhet – amennyiben módja lesz rá.

De maga a népszavazás mindenképpen időn túli lesz. Addigra Orbán kész helyzetet teremt. Mint mindenben. A sameszai bebetonozásával, a közpénzeknek az alapítványokba talicskázásával, a stratégiai szolgáltatások és iparágak (családi-hűbéresi) magánkézbe vételével.

Megszületett a Fudan törvény, közvetlenül azután, hogy Gulyás bejelentette, maga a kormány fog népszavazást kezdeményezni. Vicc-kategória.
Azóta nem is hallottunk róla.

Aztán azzal egyidejúleg, hogy a lapokban cikkezni kezdtek a kormány lehetséges elállási szándékáról, és azzal egyidejűleg, hogy Bárándy úr papírra vetette gondolatait a tárgyban, hirtelen bejegyezték a Fudan-alapítványt, a nagyhírű Palkovics mester vezérletével, és meghajították őket a tizennégymilliárdot érő, eredetileg a Diákvárosnak rendelt ingatlanokkal, köztük az egykori Questor-ingatlannal.
(Aminek az eladásából eddig a károsultak a követeléseik, vagy azok egy részének kielégítését remélték.)

Ezek az intézkedések mind az ilyen feltételezések ellenkezőjére utalnak. Vagyis arra, hogy Orbán töretlen buzgalommal és energiával végigviszi az ügyet. Ahogy szokta.

Akkor mi végre a népszavazás engedélyezése a független és nagyon nemzeti Választási Bizottság részéről?
Távolról sem az, amit Bárándy úr feltételez!

1./ Ezzel a húzással Orbán a választások előtt az idegek borzolására alkalmas kérdést a választás utánra napolta. Ezzel most már nem lehet kampányolni!

2./ A további értelme maximum annyi, mint egy jól svájfolt fügefalevélnek! Prezentálható a demokrácia látszata! Mink kérem hagyjuk a népet szavazni! Ezen pedig Brüsszel is elrágódhat!

Mellesleg az ugyanilyen, vagy még nagyobb súlyú kezdeményezéseket az Európai Ügyészséghez való csatlakozásról, illetve az autópályák koncesszióba adásáról, elkaszálták.

Azokkal ugyanis nem lehetne ennyit trükközni.


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s