fbpx Lemondott az észt belügyminiszter, miután korruptnak nevezte Joe Bident és fiát | CIVILHETES

h i r d e t é s

Lemondott az észt belügyminiszter, miután korruptnak nevezte Joe Bident és fiát

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Lemondott az észt belügyminiszter, miután korruptnak nevezte Joe Bident és fiát

2020. november 10. - 06:34

 

A politikus és pénzügyminiszter fia is Donald Trumpnak szurkolt, és úgy vélik a választást elcsalták.

Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Mart Helme észt belügyminisztert, miniszterelnök-helyettest, az Észt Konzervatív Néppárt (EKRE) elnökét a Karmelita kolostorban 2019. július 8-án. - Forrás: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs/MTI/MTVA

Lemondott hétfőn az észt belügyminiszter, miután vasárnap bizonyítékok nélkül korruptnak nevezte a megválasztott amerikai elnököt és annak fiát, Joe és Hunter Bident.

"Éjjel úgy döntöttem, hogy lemondok, szembesülve az észt média becsületsértő és hazug állításaival. Fáradt vagyok. Semmi olyat nem mondtam, ami már ne hangzott volna el az amerikai médiában, az amerikai szabad médiában" – mondta a 71 éves Martin Helme az ERR észt közmédiumnak.
Vasárnap Helme és 44 éves fia, Martin – aki az észt kormány pénzügyminisztere – a TRE észt rádiónak adott interjút. Abban az akkori belügyminiszter azt mondta, hogy Donald Trump amerikai elnök végül győzni fog. "Lehet, hogy vérontás árán, de végül diadalmaskodik az igazság" – mondta.

Fia is hasonló szellemben nyilatkozott. "Kétség sem férhet ahhoz, hogy ezt az elnökválasztást elcsalták. Minden normális embernek fel kell emelnie ez ellen a hangját. Nem lehet demokráciáról, jogról beszélni ott, ahol ennyire nyíltan és tömegesen meghamisítanak választásokat" – mondta Martin Helme.
Vasárnap Juri Ratas észt kormányfő a Facebookon arra intette a két politikust, hogy hagyjanak fel alaptalan állításaikkal, amelyek sértik az észt-amerikai kétoldalú kapcsolatokat.
Ratas gratulált Joe Bidennek, hangsúlyozva, hogy az elnökválasztás tisztességes, szabad és átlátható volt. (MTI) / magyarnarancs.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s