h i r d e t é s

Lemondatnák Szájer feleségét

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Lemondatnák Szájer feleségét

2020. december 10. - 11:28

Varga-Damm Andrea lemondásra szólította fel Handó Tündét

Szájer Józsefné, Handó Tünde - Fotó: Bruzák Noémi / MTI

"Itt az ideje, hogy Handó Tünde méltósággal távozzon alkotmánybírói tisztségéből" címmel jelentetett meg az MTI-ben közleményt Varga-Damm Andrea független képviselő.

A Jobbik-frakció korábbi tagja szerint Szájer József brüsszeli lebukása után feleségének, az alkotmánybíró Handó Tündének nem lehet maradása egy olyan szervezetben, mint az Alkotmánybíróság.

"Handó Tünde házasságával leplezte 37 éven át férje életformáját, védőhálót adott számára annak érdekében, hogy vezető politikusként, hazánk külországi képviselőjeként zavartalanul élhessen kettős életet" – fogalmaz Varga-Damm Andrea, arra azonban nem tér ki, hogy van-e bármilyen bizonyíték arra, hogy Handó Tünde tudott volna bármiről is.

A független képviselő szerint "Handó Tünde férjének, Szájer József volt európai parlamenti képviselőnek, kettős élete rávetül minden olyan döntésre, melyet az a testület hoz, amelyben Handó Tünde helyet foglal".

"Handó Tündét a Forbes magazin 2018-ban és 2019-ben is az ország harmadik legbefolyásosabb nőjének választotta. Az Alkotmánybíróság minden egyes döntésénél fel fog merülni a zsarolhatóság, illetve a befolyásolhatóság kérdése. Mindenkiben felmerült a kérdés Szájer József lebukása óta, vajon mennyire játszott szerepet Handó Tünde OBH elnöki, s alkotmánybírói tevékenységében az, hogy tudta, ha nem a «megfelelő» döntést hozza meg, akár hamarabb következhet be férje lebukása.  Handó Tündének tehát meg kell tennie ezt a lépést, amit szerintem ő már el is döntött. Az érinthetetlenség és hitelesség sokkal fontosabb az ember életében, mint egy alkotmánybírói tisztség" – zárja sorait a független képviselő.

Szájer József múlt hét vasárnap mondott le EP-képviselői posztjáról, majd kiderült, hogy ezt megelőzően, pénteken egy orgián vett részt Brüsszelben, ahonnan az ereszcsatornán keresztül próbált menekülni a rendőrök elől, akik drogot találtak nála. A lemondott EP-képviselő szerdán a Fideszből is kilépett. (24.hu)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s