h i r d e t é s

Legyen nálunk esernyő!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Legyen nálunk esernyő!

2021. április 21. - 05:51

 

A következő napokban kissé ugyan melegszik az idő, de gyakran befelhősödik az ég, és többször meg is ázhatunk: záporok, néhol zivatarok alakulnak majd ki.

A napsütést többfelé gomolyfelhők zavarhatják meg, melyekből helyenként záporok, zivatarok is kialakulhatnak, erre napközben elsősorban a Dunától keletre és a középső tájakon mutatkozik a legnagyobb esély, de az esti óráktól kezdve néhol nyugaton, délnyugaton is előfordulhat átmenetileg egy-egy futó zápor.
Északon, északkeleten megélénkül a délnyugati szél, de záporok, zivatarok környezetében is lehetnek élénk, erős széllökések.
Reggelre helyenként párássá, ködössé válhat a levegő. Hajnalban 0-6, délután 14-20 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológia

Front nem lesz felettünk, de a változékony idő miatt a hideg- és a melegfrontra érzékenyek körében is előfordulhatnak panaszok. Emiatt fejfájás, migrén, légzőszervi panaszok, nehézlégzés, vérnyomás-ingadozás, szédülés, rosszullét, ízületi problémák egyaránt jelentkezhetnek.

Ugyanakkor alvászavar, dekoncentráltság, szív- és keringési rendszeri panaszok is előfordulhatnak.

A fülledt időben romolhat közérzetünk.

A kissé szeles északi, északkeleti tájakon élők ingerlékenységet, nyugtalanságot is tapasztalhatnak.

A napos időszakokban viszont javulhat hangulatunk, kedélyállapotunk.

Öltözzünk rétegesen, és továbbra is erősítsük immunrendszerünket! Fogyasszunk vitaminban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s