h i r d e t é s

Legkedveltebb sportágak Magyarországon 2022-ben 

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Legkedveltebb sportágak Magyarországon 2022-ben 

2022. július 20. - 09:12

Minden országnak megvan a maga kedvenc és legnépszerűbb sportja. Ez gyakran adódik az ország történelméből, hagyományaiból. Mint például Angliában a krikett miután Britanniában lett meghonosítva többek között ezért is mai napig népszerű sportnak minősül az angolok számára. Ehhez hasonlóan az amerikai futball változatlanul virágzik Amerikában, a karate sem szorul háttérbe a japánok életében. A sorból azonban magyarország sem marad le saját legkedveltebb sportágaival.

Az Intersport felmérése alapján Magyarországon az emberek 61,6 százaléka tekinti a sportot élete fontos részének, továbbá 14,8 százalék nélkülözhetetlennek tartja az aktív sportot. A hétköznapok során Medve Flóra 2020-as adataiból következtetve melyben 232 női résztvevő válaszolt meg kérdéseket: 99 nő a futást választja sportűzés céljából, 93 a piláteszt, 58 a biciklizést, 51 az úszást. Ezeket a sportokat választják tehát sokan a mindennapokban. Azonban ha az országot teljes egészében nézzük és arra fókuszálunk, hogy milyen sportágak vesznek részt majdnem minden magyar életében kiskortól kezdve, majd később ha nem is saját magunk de honfitársainkért szurkolunk meccseken akkor egy egészen más népszerűsségi sorrendet kapunk. Így a népszerűségi lista első helyén a labdarúgás áll, második helyen a vízi sportok, ezt követi a kosárlabda, majd a jéghoki, továbbá a kézilabda, és persze a vívás sem maradhat ki. Igazán nemzeti sportunknak számít egyébként  a vízilabda amely ugyan eredetileg a skótoktól származó sport, igazi népszerűségét mégiscsak más országban érte el. Ez köszönhető természetesen a például magyarok által elért jelentős sikereknek a sportágban. Az idei férfi vízilabda világbajnokság döntőjében idén is szerepeltek a magyarok, és bár nem arattak győzelmet, de 3 arannyal, 7 ezüsttel és 1 bronz éremmel a zsebükben korábbi világbajnokságokról, igazán nincs miért szégyenkezni. Természetesen ilyen esélylatolgatás során következő meccsekről illetve más sportágakkal kapcsolatban is a https://www.xn--bnuszkd-l0af.com/unibet-sportfogadas/ oldalán találhatunk bővebb információt.  

A vízi sportok másik fontos eleme az úszás, nem véletlenül gyakorolják és szeretik sokan ezt a sportágat, hiszen sikerekben itt sincs hiány. Olyan kiemelkedő alakjait a sportnak mint Hajós Alfréd, Székely Éva, Hosszú Katinka szerte a világban ismerik és Magyarország helyét is megalapozták ezzel sőt a magasba emelték a sportolók. Kétségtelen azonban, hogy a labdarúgás is méltó helyet foglal el a magyar emberek szívében. Ez már abból is hamar kiderül, hogy nem sok olyan iskola létezik Magyarországon amely ne kínálna focilabda pályát valamint oktatást. A fiúk között elterjedt szórakozás a szünetekben való focizás az udvaron, ez a felnőttek körében is hasonlóan kedvelt kikapcsolodásként szolgál a mai napig. Az 1940-es évektől kezdve, többnyire az Aranycsapatnak a minden idők legjobb magyar labdarúgó-válogatottjának betudhatóan még nagyobb népszerűségre tett szert a sportág. Bár idén sem sikerült Magyarországnak kijutni a labdarúgó világbajnokságra, azt az eredményt mindenképpen ki kell emelni, hogy az Angolok ellen megvívott meccset egy hónappal ezelőtt 4-0-ra nyerték meg a magyarok, amely eléggé kitűnő teljesítménynek számít a világbajnoki döntőben szereplő egyébként világranglistán 5.helyet elfoglaló Angliával szemben. Ezek mellett a kézilabda eb-n és vb-n is folyamatosan kitűnő eredményeket érnek el mind a női mind a férfi válogatottaink. A vívás terén Szilágyi Áron valamint Nagy Tímea biztosítja a magyar sikereket ebben a sportágban, mely szintén már kiskortól elérhető gyermekek számára több iskolában is. A kosárlabda, hasonlóan a labdarúgáshoz, az 1940-es évektől az 1960-as évekig élte fénykorát, de ma is alap labdajátéknak számít minden magyar életében. 


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky