h i r d e t é s

Légi harcok

Olvasási idő
4perc
Eddig olvastam

Légi harcok

2022. április 14. - 17:25

2010. április 10-én a lengyel légierő különgépe, mely Lech Kaczyński államfőt és delegációját a katyni mészárlás helyszínére szállította volna egy évfordulós megemlékezésre, a tervezett leszállási pont, egy szmolenszki kisegítő katonai repülőtér közelében lezuhant, a személyzet és valamennyi utas életét vesztette.

A PLF 101, a balesetet szenvedett repülőgép, 2008-ban látható @ Dmitry Karpezo , alsó kép: 2010. április 10-én a lezuhant repülőgép roncsai - Fighterjetsworld.com

Rögtön megindult a pusmogás, a fű alatti gyanúsítgatás: az oroszok tették!

Az esetet kivizsgáló orosz hatóságok arra a megállapításra jutottak, hogy a katasztrófát a lengyel pilóta okozta azzal, hogy figyelmen kívül hagyta a szmolenszki repülésirányítók javaslatát, hogy a nagy köd miatt válasszon másik repülőteret, ahol biztonságban leszállhat.

Jó! Az oroszok nyilván nem meszelik el magukat!

De, a hivatalos lengyel vizsgálat, melyet az Amerikai Polgári Légügyi Hatóság (NTSB) és az FBI szakértőinek bevonásával folytattak le, ugyanerre az eredményre jutott.

A vizsgálatot vezető Jerzy Miller lengyel belügyminiszter 2011-ben bejelentette, hogy a repülőgép roncsainak, fekete dobozainak vizsgálata alapján műszaki hibára, szabotázsra utaló nyomokat nem találtak, ellenben a pilótafülkén belüli, és a toronnyal folytatott üzenetváltások, beszélgetések alapján egyértelműen megállapítható, hogy a szmolenszki légi irányítók nem hibáztak, a protokoll szerint jártak el: a nagy köd miatt másik leszállóhelyet javasoltak (utasítási joguk nem volt), mert ennek a repülőtérnek nem üzemelt a műszeres leszállító berendezése, mivel a régit leszerelték, az új üzembe állítása még nem történt meg.

A pilóta a légi irányítók felhívását figyelmen kívül hagyva megkísérelte a leszállást, és rajtavesztett.

(Vajon miért nem olyan repülőteret választottak egy ilyen magas szintű delegáció utaztatásához, melynek a műszaki felszereltsége elbír, többek közt egy bármekkora köddel? Ezt a kérdést tudtommal akkor és azóta senki nem tette föl!)

A vizsgálat kitért bizonyos pszichés körülményekre is, a kapitány döntését illetően: katonai személyzet lévén vérükben van a parancs minden körülmények közti végrehajtásának kötelezettsége, miközben a rendkívüli helyzet annak felülvizsgálatát igényelte.

Ráadásul a levegőben a pép kapitánya a kizárólagos döntéshozó. Új utasítást így nem volt módja kérni.

Illusztris utasaival magára maradt egy olyan szituációban, melyben egy polgári repülőgép kapitánya gond nélkül, egyedül a gép és az utasok biztonságát szem előtt tartva se perc alatt módosított volna az eredeti terven.

A pusmogás idővel alábbhagyott, a vizsgálat eredményét a lengyelek is tudomásul vették. Egy időre!

De, a politikai érdek nagy úr! Körülbelül két éve, amikor a kormányzó lengyel PiS népszerűsége csökkenni kezdett, az életben maradt, bátyja örökébe lépett és még (jócskán) jobbra tolódott kisebbik (Jarosłav) Kaczyński, aki annak idején csak betegsége miatt maradt le a gépről (és életben), váratlanul, és minden újabb információ hiányában forszírozni kezdte, hogy folytassanak le új vizsgálatot az ügyben, mert az oroszok, ugyebár!

És, mit tesz Isten, most, az ukrán háború közepén, Morawieczki miniszterelnök bejelentette, hogy bizonyos, meg nem nevezett brit szakértők bevonásával lefolytatott újabb vizsgálat az oroszok felelősségét állapította meg, a gép karbantartását, a légi irányítók szakszerűtlen működését illetően, sőt robbanószer-nyomokat találtak a gépen!

Na, fiúk! Tehát mégis az oroszok!

Nem is csak figyelmetlenség, vagy szakszerűtlenség, hanem egyenesen merénylet volt!

Teljes összhangban az oroszok által mostanában Ukrajnában elkövetett gazemberségekkel! Amint arra Morawieczki sietett rámutatni!

Mégis, uraim! Nem sok ez így együtt egy kicsit?

Olyan ez, mint egyidejűleg megmérgezni, leszúrni és agyonlőni valakit!

Másfelől hogy a frászkarikába lehetséges, hogy a korábbi, 2011-es vizsgálat során nem találtak sem műszaki hibát, sem robbanószer-maradványokat? Holott ezek kizárása az elsődleges feladat minden légikatasztrófa estén, ha a körülmények ezt eleve nem zárják ki,

ilyesfajta notabilitásokat, kurrens személyeket szállító repülőgép balesete esetében pedig különösen.

A vizsgálatban pedig a legtapasztaltabb NTSB- és FBI-ügynökök vettek részt, amellett nyilván a legjobb lengyel szakértők is!

A roncsok vizsgálata, a fekete dobozok tartalma, köztük a hangfelvételek, sem szakszerűtlen karbantartásra, sem téves földi irányítói utasításokra, sem robbanásra utaló jeleket nem tártak fel.

Ellenben a párbeszédek tartalma és időpontja alapján az első verzió tökélesen modellezhető és reprodukálható volt.

Még valami! Ha az oroszok akarták volna felrobbantani a gépet, azt lengyel terület fölött teszik (időzítő beállításának kérdése, ezt minden süldő korú kriminéző tudja), eleve elhárítva az ellenük irányuló gyanút!

Mert az nyilvánvaló volt, hogy a lengyel, esetleg nemzetközi vizsgálóbizottságot így is, úgyis oda kell engedni a lezuhant géphez.

Viszont, ha a katasztrófa a lengyel légtérben következik be, sokkal kényelmesebb pozícióban várhatják a vizsgálatot.

Az a gyanúm, hogy ez az újabb habverés csak politikai bomba (az igazi helyett), melynek célja egy lehet: az oroszok ellen hangolni a lengyel és nemzetközi közvéleményt.

Amivel csak egy baj van!

Az ilyen átlátszó, könnyedén cáfolható álhírek azoknak a valóság-tartalmú híreknek a hitelességét is lerontják, melyek az oroszok által ténylegesen véghez vitt gazemberségekről szólnak.

Kezdve Ukrajna megtámadásával, folytatva a bombázásokkal, tiltott fegyverek, kazettás bombák (más eszközök, foszforbombák, hanghatású- és vegyi fegyverek egyelőre nem bizonyított, esetleges) bevetésével, valamint a polgári lakosság ellen elkövetett tömeggyilkosságokkal és egyéb háborús bűntettekkel.

És arra nincs semmi szükség! Azt öngólnak hívják!


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s