h i r d e t é s

Legalább 58 ember meghalt Indiában az árvizek miatt

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Legalább 58 ember meghalt Indiában az árvizek miatt

2019. augusztus 20. - 12:15

 

Legkevesebb 58 ember meghalt több észak-indiai államban a heves esőzések okozta árvizekben. Uttarakhand államban 32 ember halt meg, nyolcan eltűntek, Himácsal Pradesben pedig 26 emberéletet követelt a természeti katasztrófa.

Forrás: MSN.com

Az ázsiai országban a heves esőzések miatt földcsuszamlások keletkeztek, folyók léptek ki medrükből, a víztározókban a vízszint elérte a kritikus határt. Uttarakhand kilenc járásában a helyi kormányzat átmenetileg bezáratta az oktatási intézményeket.


Forrás: New Indian Express

Újdelhiben az elmúlt napokban több mint 10 ezer embert evakuáltak az alacsonyan fekvő területekről. Indiában augusztus közepe óta mintegy 300 emberéletet követeltek az árvizek. A meteorológusok szerint a következő napokban várhatóan folytatódik az özönvízszerű esőzés.

Dél-Ázsiában június végén köszöntött be a monszunévszak, az idei az egyik legcsapadékosabb az elmúlt tíz évben. A viharos esőzések miatt fennakadások vannak a közlekedésben is, épületek dőltek romba és számos baleset történt az ország különböző térségeiben. (MTI)

Címkék: 

 

Kommentek

h i r d e t é s