h i r d e t é s

Leander sétány Kecskeméten

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Leander sétány Kecskeméten

2020. május 22. - 15:15

 

Leander sétány alakítottak ki a Rákóczi út elejétől egészen a Nagykőrösi utca elejéig. Ezzel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót a Kecskeméti Városszépítő Egyesület pénteken. Megtudtuk azt is, idén ismét lesz a Virágos Balkonok virágosztási akció.

 

A Kecskeméti Városszépítő Egyesület a Tudomány és Művészetek Háza előtt tartott sajtótájékoztatót pénteken. A helyszínválasztás nem véletlen, ugyanis két dologról volt szó. Az egyik, hogy az egyesület „Leander sétány”-t alakít ki a Rákóczi út elejétől a Nagykőrösi utca elejéig, virágvályúk elhelyezésével, a másik, hogy bejelentsék, a jövő héten zajlik a Virágos Balkonok virágosztási akció.

- Azt gondolom, hogy mindenki szívét megdobogtatja, amikor arról van szó, hogy saját településünket, városunkat díszítjük. Főleg úgy, hogy ezt virágokkal tesszük, ráadásul egy látványos sétány kialakításával járulunk most hozzá, hogy tovább szépüljön városunk - mondta köszöntőjében Király József, a Kecskeméti Városszépítő Egyesület elnöke.

Gyenes László kertész kereste meg a Kecskeméti Városszépítő Egyesületet azzal az ötlettel, hogy hatalmas, virágzó leandereit felajánlja, ékesítsék Kecskemét valamely részét. Király József, az egyesület elnöke megörült a lehetőségnek, felvett a kapcsolatot a város főkertészével és főépítészével. Megegyeztek abban, hogy legalkalmasabb hely a hat hatalmas méretű leander számára a Tudomány és Művészetek Háza és a mellette található OTP előtt lenne, összekötve a Rákóczi út virágos sétányát az épp megújuló és hamarosan zöldülő Centrum Áruház környékével.

Gyenes László elmondta, az általa felajánlott a leanderek 25-30 évesek, és reméli, gyönyörű virágaikkal sok kellemes pillanatot szereznek majd a környéken sétálóknak. Gyenes László nem csak átadta a virágokat, hanem vállalja is azok szakszerű karbantartását, gondozását, ápolását, permetezését is, majd természetesen a teleltetést is, ha eljön az ideje.

Ami a locsolást illeti, elhangzott, a TIT és az OTP munkatársai vállalták, hogy kétnaponta megöntözik a növényeket., ehhez pedig kaptak is egy-egy zöld színű kannát Kecskeméti Városszépítő Egyesülettől. Király József elmondta, természetesen zöldítő kezdeményezésük itt nem áll meg, az egyesület segíteni kívánja a várost a Centrum Áruház környékének zöldítésében is.

Elhangzott, az egyesület jövő héten ismét megrendezi a Virágos Balkonok virágosztási akciót. Ismét négy helyszín, a Kossuth téri Lordok Társasház, a Petőfi Sándor utcai Szalagházak Lakásszövetkezet, a Szabadság tér 5. sz. alatti társasház és a Horváth Döme körúti ­lakásszövetkezet balkonjai borulhatnak virágba nyárra. Az előző évekhez képest azonban most sajnos kevesebb virágot tudnak majd adni.

forrás: hiros.hu


 

h i r d e t é s