h i r d e t é s

Leállították az ajkai kórház baleseti sebészetét

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Leállították az ajkai kórház baleseti sebészetét

2021. december 08. - 10:21

A koronavírusos-betegek ellátásra állnak át.

A kép illusztráció! - Forrás: Alfahír

Megszűnik az akut fekvő, kórházi baleseti sebészeti ellátás az ajkai Magyar Imre Kórházban, az osztályt csütörtökig ki kell üríteni, mert koronavírusos betegek ellátására állnak át, írja a 444 Röntgen-blogja. A térség betegeit a Veszprémi Kórházba irányították át, ezzel kapcsolatban Kunetz Zsombor a cikkben megjegyzi, hogy itt a járóbetegellátás az akut eseteken kívül teljesen leállt.

Ráadásul a veszprémi kórházból a Covid-ellátás miatt a kardiológiai- és anyagcsere betegeket a Balatonfüredi Állami Szívkórház látja el, és koronavírusos betegeket kezelnek az I-es belgyógyászati osztály és a traumatológiai egy részén, illetve a neurológián is.  Ehhez jön még hozzá az is, hogy a veszprémi traumatológia is csökkentett ágyszámmal működik, mert egy részéből Covid-osztály lett.

"Így további műtéteket lesznek majd kénytelenek az orvosok elhalasztani, miközben azon kell imádkozni, hogy ne történjen egy súlyosabb baleset, mert akkor megáll a rendszer, vagy a beteg a továbbszállítás közben hal meg" – jelezte a cikkben Kunetz, aki hozzátette, hogy a veszprémi kórházban komoly humánerőforrásválság és eszközhiány is gátolja a biztonságos ellátást, ezért a dolgozók a főigazgatóhoz fordultak. Többek közt jelezték, hogy a sürgősségin öt szakdolgozói státusz évek óta üres és ehhez most további 8 szakdolgozó hiányával is meg kell küzdeniük.

A levélben továbbá arról is szóltak, hogy a Covid-részlegen nincs fekvőágy, „a lázas, fulladó betegek ülve várják a sorukat, de mobil EKG sincsen ott külön, ezt a tiszta részlegből kell átvinni”. A levél szerint jelenleg legfeljebb öt embert tudnak oxigénnel ellátni, noha átlagosan tízen vannak benn. (24.hu)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s