h i r d e t é s

Lázár szerint a rábízott ménesbirtok már az első évben nyereséges lesz, most tol bele a kormány 8,5 milliárd forintot

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Lázár szerint a rábízott ménesbirtok már az első évben nyereséges lesz, most tol bele a kormány 8,5 milliárd forintot

2020. július 07. - 12:04

 

Újabb milliárdok ömlenek a Lázár Jánosra bízott mezőhegyesi ménesbirtokba. 

Fotó: Lázár János Facebook oldala

A Magyar Közlöny hétfői számában megjelent rendelet szerint 8,5 milliárdért elindul nemzeti öntözési mintaprogram az állami cég által használt 5500 hektáron. - írja a 444

A döntés az indoklás szerint "a mezőhegyesi ménesbirtoknak a magyar állattenyésztésben és növénytermesztésben betöltött kiemelkedő szerepére figyelemmel, a fenntartható vízgazdálkodás, valamint a versenyképes, profitábilis és önellátásra képes mezőgazdaság erősítése és megteremtése érdekében" történt. 

Emlékezetes: 2018 nyarán Lázár János kijelentette, hogy "mindenki azt mondta, hogy egy állami gazdaságban nem lehet profitot elérni. Már az első év nyereséges lesz Mezőhegyesen, jegyzem meg. Tehát abban a pillanatban, amikor nincs szétlopva, abban a pillanatban akkor az egy profitot termelő vállalkozás."

A mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zártkörűen Működő Részvénytársaság által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos első teljes éve ebben a pozícióban 2019-ben volt, a közzétett beszámoló szerint viszont veszteséges lett a cég

Lázár János hiába ígért mást, 4,9 milliárdos forgalom mellett, -483 milliós üzemi eredménnyel zárta a cég a tavalyi évet. (444.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s