h i r d e t é s

Lázár: Emlékszem, amikor Hegedűs Zsuzsa a Fidesz ellen tüntetett

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Lázár: Emlékszem, amikor Hegedűs Zsuzsa a Fidesz ellen tüntetett

2015. november 13. - 14:47
0 komment

Hegedűs szerint Orbán visszavette a politikai irányítást Lázártól. A miniszter provokációnak nevezte az ilyen nyilatkozatokat.

Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki főtanácsadó - Fotó: orientpress.hu

Lázár János nem cseresznyézik egy tálból Hegedűs Zsuzsával, Orbán Viktor főtanácsadójával. Erről maga Lázár beszélt a Kormányinfón, amikor egy újságíró azt kérte, reagáljon Hegedűs tegnapi Heti Válaszos nyilatkozatára: Hegedűs ugyanis arra a kérdésre, hogy „Lefokozta-e Lázár Jánost a kormányfő?”, kijelentette: „A miniszter a helyén maradt, a politikai irányítást azonban a miniszterelnök a saját kezébe vette vissza. A változás nem látványos, de jelentős.” - írja az ATV.

Lázár először azt mondta, tudja, hogy több cikk is megjelent „elvtársainak köszönhetően”, melyekben politikai karrierjét elemzik, ám nem olvassa ezeket és nem is érdeklik.  

A „lefokozásról” annyit mondott, hogy „lezártnak tekinti az ügyet”, és Rogán Antal kinevezése óta nem kevesebb, hanem több munkája lett.

Ugyanakkor „zavarórepülésnek” és „provokációnak” nevezte a Hegedűséhez hasonló nyilatkozatokat, Hegedűs Zsuzsáról pedig azt mondta: nincs személyes kapcsolatuk.

„Én még megragadtam akkor, amikor Hegedűs Zsuzsa vezetésével tüntetést szerveztek a köteles beszéd miatt”.

Mint emlékezetes, a 2002-ben a választás előtt Kövér László egyik nyilatkozata miatt tízezres tüntetést szerveztek a Fidesz és az Orbán-kormány ellen a párt Lendvay utcai székházánál.

Kövér 2002 tavaszán egy vidéki rendezvényen beszélt az örök pesszimisták kapcsán arról, hogy az ilyeneknek azt tudja tanácsolni, hogy „ha találnak jó gerendát, akkor arra kössék föl magukat”

A beszédről később Kövér is elismerte, hogy hozzájárulhatott a 2002-es vereségükhöz. 2006-ban ugyanakkor Gyurcsány Ferenc vallotta be Debreczeni József Az új miniszterelnök című könyvében, hogy az ő stábjuk kerekített a „nem agresszív, nem fenyegető” beszédből „egy kis rossz szándékkal” rendkívül sikeres lejárató akciót.

 

atv.hu


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s