h i r d e t é s

Külföldön dolgozó magyarok: érdekes a kormány hozzáállása

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Külföldön dolgozó magyarok: érdekes a kormány hozzáállása

2018. szeptember 06. - 14:15

 

A kormány elismeri azok erőfeszítéseit, akik Magyarországon kívül is helyt állnak, és támogatják itthon élő családjukat – közölte a parlament államtitkára egy képviselőnek adott válaszában. - írja a napi.hu.

Illusztráció: pixabay.com

"Milyen intézkedéseket tett, vagy tervez tenni a kormánya a kint dolgozó magyarok hazahozatala érdekében?" - hangzott a kérdés, melyet a szocialista Molnár Zsolt tett fel és amelyre Dömötör Csaba parlamenti államtitkár válaszolt. Nem is akárhogy.

Nem meglepő módon az államtitkár belpolitikával kezdte a válaszát:

Egy olyan párt képviselőjeként nyújtott be kérdéseket a magyarok külföldi munkavállalásával kapcsolatban, amely miniszterelnöke korábban csak annyit üzent: ,,el lehet innen menni, csak tessék''.

Az Önök koalíciós kormánya plakátolta tele az országot azzal, hogy ,,lehet cukrászdát nyitni Bécsben". Furcsának tartjuk, hogy ilyen előzmények után az MSZP a jelenlegi kormányon kéri számon a magyarok külföldi munkavállalását.

Ezek után sem adott semmilyen konkrét választ Dömötör, mindössze felhívta a figyelmet, hogy

az Európai Unióban a szabad mozgás és a szabad munkavállalás alapjog, és nem lenne helyes, ha ezt bármely kormány kétségbe vonná.

Persze gyorsan hozzá is tette, hogy "mindettől függetlenül a kormány azért dolgozik, hogy mindenki megtalálja idehaza a számítását, függetlenül attól, hogy jelenleg külföldön dolgozik, vagy Magyarországon." Ezek után felsorolás jön, hogy mennyivel többen dolgoznak mint 2010-ben, ráadásul a bérek is emelkedtek, miközben a családokat is segíti a kormány.

És akkor a zárszó: "Sajnáljuk, hogy az ellenzék rendszeresen egyfajta gazdasági menekültnek állítja be a külföldön munkát vállaló magyarokat. A kormány azonban elismeri azok erőfeszítéseit, akik Magyarországon kívül is helyt állnak, és támogatják itthon élő családjukat."

napi.hu


 

h i r d e t é s