h i r d e t é s

Kübekházi polgármester: Bünteti a kormány a Márki-Zay Pétert támogató polgármestereket

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Kübekházi polgármester: Bünteti a kormány a Márki-Zay Pétert támogató polgármestereket

2022. április 16. - 07:21

A településen hétből hét pályázatot dobtak vissza.

Forrás: RTL.hu

A választás után szinte azonnal elkezdték büntetni őket. – Erről beszélt két polgármester is, akik Márki-Zay Pétert támogatták. Kübekháza vezetője szerint ezért utasították el hétből hét pályázatukat. Mártély polgármestere pedig a közösségi oldalán írt arról, hogy egy fideszes aktivista azt jelezte neki: addig álljon fel, amíg méltósággal megteheti.

Molnár Antal, Kübekháza polgármestere azért pályázott a Magyar Falu programban, hogy a település két éve nem működő halotthűtője helyett újat tudjanak venni − közölte az RTL Híradója. Kérelmüket azonban elutasították, ahogy hat másikat is, összesen 150 millió forint értékben. 

Talán ez fáj a legjobban. Ez volt a legkisebb tétel a pályázataink között. De még ezt is sajnálta a Fidesz-kormány. Hogy a falu lakóinak, akik rájuk szavaztak, egy halotthűtőjük legyen

− mondta el a polgármester. 

A településvezető szerint azért nem nyertek, mert a választási kampányban Márki-Zay Pétert támogatta. Azt állítja, erre a szegedi Fidesz elnöke, Bartók Csaba hívta fel a figyelmét. 

Tavaly volt egy beszélgetésünk a helyi választókerületi elnökkel, hogy ha befogom a számat, nem írogatok az állandó rovatomba, nem írok könyvet, akkor mindenképpen lesz pénz. Ha nem tudom befogni a számat, akkor értsem meg, monitoroznak, ő sem tud segíteni

− mondta el Molnár Antal. 

A csatorna Bartók Csabát is megkereste, de a politikus arra nem reagált. Az ügyről azonban a SzegedMa portálnak azt mondta: 

Nyugodtan mondhatjuk, ez egy hazugság. 

Közösségi oldalán Mártély polgármestere is panaszkodott. Putz Anita szintén Márki-Zay Péter kampányát támogatta. Állítása szerint a választás éjszakáján felhívta egy fideszes aktivista, és azt közölte vele: álljon fel, még méltósággal megteheti. Elmondása szerint az illető más képviselőknél is járt. A Fidesz nem reagált a csatorna kérdéseire. (Index)

Az Egyesült Államok külügyminisztériumának jelentése pontosan az ilyen és ehhez hasonló kormányzati kivételezésekre világított rá.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky