fbpx Kubatov leveleinek megszerzésével dicsekszenek a Fidesz honlapját állítólag feltörő hackerek | CIVILHETES

h i r d e t é s

Kubatov leveleinek megszerzésével dicsekszenek a Fidesz honlapját állítólag feltörő hackerek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kubatov leveleinek megszerzésével dicsekszenek a Fidesz honlapját állítólag feltörő hackerek

2019. december 05. - 06:58

 

Ugyanakkor az állítólagos e-mailek hitelességét semmi nem erősíti meg. - írja a nepszava.hu.

Illusztráció: pixabay.com

Az "Igazság Ligája" nevet használó csoport hétfőn jelentette be: online támadást indítottak a Fidesz ellen, a megszerzett adatokat pedig folyamatosan hozzák majd nyilvánosságra. Szerdán jelentkeztek először az állítólagosan megszerzett e-mailekkel, amiket - mint közleményükben írják - a fidesz.hu szerverein találtak.

Öt, Kubatov Gábor fideszes pártigazgató nevével aláírt üzenetet közöltek. Az első a fővárosba hívja Borkai Zsolt volt győri polgármestert, a második az egri Fidesz-alelnök, Oroján Sándor ügyében írja, "megint belefutottunk egy pofonba". A harmadik szerint "van mit megbeszélni" a szegedi Fidesszel, illetve "botrányos, hogy a Szeviép ügyben nem tudnak valamit előszedni". A következő az önálló indulásuk miatt a pártból kizárt fideszesek esetét firtatja, az utolsó pedig látszólag a szlovákiai Magyar Közösség Pártját figyelmezteti, hogy ne tárgyaljon a Most-Híddal.

A "nyilvánosságra hozott" szövegek hitelességét semmi nem erősíti meg. Hétfőn a PestiSrácok azt írta: a fidesz.hu domain valóban elérhetetlen volt egy ideig, vélhetően túlterhelték, de az csak egy hivatalos honlap, így onnan bizalmas adatot nem lehet megszerezni. A fideszes e-mailekkel szerintük nem volt gond.

Reagált a Fidesz

A fidesz.hu honlap elleni hétfői hackertámadás sikertelen volt, a terheléses támadást indítók semmilyen adathoz nem fértek hozzá, levelezés pedig nem is fut a honlapon keresztül. Amennyiben bárki innen szerzett adatokra hivatkozik, az nyilvánvaló hamisítvány, a szükséges jogi lépéseket megtesszük - közölte a Fidesz-frakció sajtóosztálya. 

 

nepszava.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s