fbpx Közpénzből épül a fizetős elitiskola | CIVILHETES

h i r d e t é s

Közpénzből épül a fizetős elitiskola

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Közpénzből épül a fizetős elitiskola

2018. szeptember 14. - 10:34

 

Teljes egészében közpénzből épül az az elit iskola Debrecenben, ahol az éves tandíj 2,5-5 millió forint lesz. A Debreceni Nemzetközi Iskola (International School of Debrecen) a magyar állam 3,3 milliárd forintos támogatásából építik meg, írja a 24.hu.

Forrás: isd.debrecen.hu

Az iskolát a Modern Városok Program részeként finanszírozza a költségvetés. Az egyik célja, hogy a Debrecenben épülő BMW-gyár és más  külföldi nagyvállalatok dolgozóinak gyermekei is ide járhassanak. Az iskolát a Debreceni Nemzetközi Oktatási Központ üzemelteti majd. A központ 97 százalékban a Debreceni Önkormányzat, 3 százalékban pedig a magyar állam tulajdonában van, illetve a Debreceni Egyetem is tulajdonrészt szerzett benne.

Az iskolának már van honlapja és ezen olvashatók a tandíjak.

Az iskolában tanítanak mandarin nyelvet, baseballt és robotikát is, és a diákok  magyar és nemzetközi érettségit is szerezhetnek.  Ha valaki az óvodától a 12. osztályig ide járatja a gyermekét, annak ez 45 millió forintba fog kerülni. 

Öreg János, az iskola igazgatója arra a kérdésre, hogy nem érez-e ellentmondást az állami támogatás és a több millió forintos tandíj között, azt válaszolta: "ezt a kérdést nem kiragadottan kell kezelni. A magyarországi nemzetközi iskolák színvonalának megfelel ez a tandíj." (index.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s