h i r d e t é s

Közös videóban mondták el az ellenzéki politikusok, hogy milyen országot szeretnének

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Közös videóban mondták el az ellenzéki politikusok, hogy milyen országot szeretnének

2021. március 15. - 11:32

 

Közös videóval jelentkeztek az ellenzéki pártok március 15-e alkalmából. Kunhalmi Ágnes azzal kezdte, hogy a márciusi ifjaknak is keményen meg kellett küzdeniük a demokráciáért. Az MSZP társelnöke szerint „a demokráciáért minden generációnak, minden társadalomnak újra meg újra meg kell harcolnia”.

Az LMP-s Kanász-Nagy Máté arról beszélt, hogy „amikor a nemzet nem szabad, akkor nem az számít, hogy miben különbözünk egymástól, hanem az, hogy mi köt össze minket”.

Tordai Bence (Párbeszéd) szerint „a mi közös feladatunk most ugyanaz, ami nekik volt”, ezért félre kell tenni a nézetkülönbségeket és az „apró vitákat”.

Összehangoltan és szervezetten vegyük fel a kesztyűt, amit a hatalom dobott elénk

– indokolta az összefogás fontosságát Tordai.

A momentumos Orosz Anna azt mondta, el kell hinnünk, hogy együtt írhatjuk Magyarország jövőjét, „ahol nincs helye a cenzúrának, szétvert szerkesztőségeknek, elhallgattatott rádióknak, vagy bezárt napilapoknak”. „Mert ahol nem szabad a sajtó, ott nem szabad a nemzet sem” – fejezte be a gondolatmenetet.

A jobbikos EP-képviselő Gyöngyösi Márton a szabad igazságszolgáltatás, ügyészség és rendőrség fontosságát emelte ki:

A törvény előtt ne fideszesek és nem fideszesek álljanak, mindenki legyen egyenlő

– jelentette ki Gyöngyösi.

Szabó Tímea azt mondta, egy szolidáris és esélyteremtő országban hisz, ahol az állam mindenkiről gondoskodik. Tóth Bertalan pedig azt ígérte, hogy véget vetnek a magyar nép kifosztásának:

 A tolvajokat és a csalókat kisöpörjük oda, ahova valók

– mondta az MSZP társelnöke.

Jakab Péter arról beszélt, hogy olyan országot szeretne, ahol a közös vagyonunk nem veszti el naponta közpénz jellegét, „az ország tönkretételét pedig nem nevezi senki nemzeti keresztény kormányzásnak”. Gyurcsány Ferenc azt emelte ki, hogy a nők ne csak a konyhában, vagy a szülőszobában lehessenek nők.

Az LMP-s Schmuck Erzsébet annak a fontosságát emelte ki, hogy ne tegyük tönkre a bolygót, és őrizzük meg a hazánkat olyannak, amilyennek szeretjük. Kálmán Olga pedig arról beszélt, hogy úgy legyünk európaiak, hogy ne érjünk kevesebbet más európaiaknál, és ez a fizetésünkben is látszódjon meg. Fekete-Győr András pedig azt mondta, olyan országot szeretne, ahol mindenki a nemzet része lehet. (24.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s