h i r d e t é s

Közleményben utasítja vissza az Állami Egészségügyi Ellátó Központ a Korányi Kórházban tapasztalt állapotokat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Közleményben utasítja vissza az Állami Egészségügyi Ellátó Központ a Korányi Kórházban tapasztalt állapotokat

2020. május 12. - 08:33

 

Visszautasítja a Korányi a sajtóhíreket, minden betegnek biztosított a normális mosakodás lehetősége

Orbán Viktor is meglátogatta a veszélyhelyzetben a Korányi Kórházat - Forrás: Hadházy Ákos Facebook oldala

Nem igaz az az állítás, hogy szemétkukában, hideg vízben kellene bárkinek is fürödnie a Korányi Kórházban. Amelyik szoba nem rendelkezik külön fürdőszobával ott is biztosított a folyóvíz, és a mosakodás lehetősége. A betegek védelme érdekében a mosakodáshoz személyre szabottan fertőtleníthető mosdótálat is kapnak a folyóvizes fali mosdó mellé. A tisztálkodásban, ha a beteg állapota ezt megkívánja, akkor természetesen a beosztott nővérek megfelelő védőfelszerelésben segítenek. Minden szoba külön mobil WC-vel lett ellátva, megfelelő tisztítószerekkel, s a szobákat naponta takarítják.

Az OKPI a járványügyi vészhelyzet első vonalában, közvetlenül a Dél-Pesti Centrumkórház után vette fel a harcot a járvánnyal és fogadta részlegein a koronavírus fertőzött, illetve a fertőzésre gyanús betegeket. Ide kerülnek azóta is a gépi lélegeztetésre szoruló, illetve a közép-súlyos, súlyos állapotú, kórházi kezelésre szoruló igazoltan COVID-19 pozitív esetek.

Az OKPI elkülönített pavilonjaiban a járványügyi rendelkezésekben meghatározott ágyszámot biztosítja izolált körülmények között erre. A kórházban jelenleg is 52 koronavírusost ápolnak és 7-en vannak lélegeztőgépen. - írja közleményében az Állami Egészségügyi Ellátó Központ

 

Az állapotokról videót is posztolt a beteg a youtube-ra:


 

Kommentek

h i r d e t é s