h i r d e t é s

Közel 500 millió forint közpénzből sorosozik a kormány a Felvidéken

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Közel 500 millió forint közpénzből sorosozik a kormány a Felvidéken

2020. február 08. - 11:37

A félmilliárdot a Bethlen Gábor Alapítványon keresztül kapja meg már másodszor egy pártos kötődésű, olvasók nélküli lap kiadója.

Forrás: Ma7

Másodszor kap a felvidéki Pro Média Alapítvány közel 475 millió forintot működési költségekre és eszközfejlesztés támogatására - szúrta ki a Bethlen Gábor Alapítvány oldalán egy bizottsági határozatban a Magyar Hang. A kedvezményezett alapítvány felel a felvidéki Magyar7 hetilap kiadásáért, valamint a Ma7.sk portált is ők üzemeltetik. Esetükben azonban szó sincs elfogulatlan, tárgyilagos tájékoztatásról:

a magyar közpénzzel rogyásig megrakott szerkesztőség véleménycikkeiben a hazai kormánysajtót is megszéghyenítő szervilitással áll bele a sorosozásba, és mondja vissza a Fidesz más kedvelt fordulatait is.

A Magyar Hang forrásai az alapítványt és médiatermékeit egyértelműen a Magyar Közösség Pártjához (MKP) kapcsolják. A két éve működő lap eladásai piaci információk szerint 1500-1600 példány körül vannak, ezt is csak úgy elérve, hogy az MKP-s önkormányzatok is rendelnek belőle. Összehasonlításként: az évtizedek óta létező Vasárnap hetilap az auditált számok alapján hetente 19 ezer példányban fogy. A felvidéki magyar napilapból, az Új Szóból 14–15 ezer darabot adnak el naponta. (nepszava.hu)


Kommentelne? Kattintson ide!