fbpx Közel 200 utassal a tengerbe zuhant egy utasszállító Indonéziában | CIVILHETES

h i r d e t é s

Közel 200 utassal a tengerbe zuhant egy utasszállító Indonéziában

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Közel 200 utassal a tengerbe zuhant egy utasszállító Indonéziában

2018. október 29. - 06:48

 

A tengerbe zuhant hétfőn Indonéziában egy belföldi viszonylatban közlekedő utasszállító repülőgép 188 emberrel a fedélzetén - közölte az indonéz katasztrófavédelem vezetője. - írja a maszol.ro.

Forrás: Twitter

A tengerbe zuhant hétfőn Indonéziában egy belföldi viszonylatban közlekedő utasszállító repülőgép 188 emberrel a fedélzetén

- közölte az indonéz katasztrófavédelem vezetője. A helyi Lion Air JT 610-es gépe Jakartából a Bangka-szigeten lévő Pangkal Pinang városába tartott, amely Szumátra mellett található.

A légitársaság szóvivője elmondta: mindössze 13 perccel a felszállás után elvesztették a kapcsolatot a Boeing 737 MAX 8 típusú géppel. A gép helyi idő szerint 6:20-kor szállt fel Jakartából, a Pangkal Pinang-i mentőakció vezetője azonban azt mondta, a pilóta a felszállás után engedélyt kért arra, hogy visszatérjen a jakartai repülőtérre.

A gépen 178 felnőtt utas tartózkodott, valamint egy gyerek és két csecsemő.

A személyzet nyolc fős volt, köztük két pilótával. A gép a Boeing egyik legújabb modellje, és csak idén augusztusban vette a légitársaság. Egy hajó legénysége jelezte, hogy látják a gép egyes roncsait a tengerben, jelenleg a gép maradványai után kutatnak.

A gép valószínűleg 30-40 méter mély vízbe zuhant. Az indonéziai katasztrófavédelem vezetője olyan képeket posztolt a Twitter-oldalára, amelyek a gép egyes, tengerben talált roncsait mutatják. Egy olyan videót is megosztott, amelyen olajfolt látszik a tengerben, ahol a gép lezuhanhatott. 

maszol.ro


 

Kommentek

h i r d e t é s