fbpx Kövér László kiosztotta az Európai Parlamentet | CIVILHETES

h i r d e t é s

Kövér László kiosztotta az Európai Parlamentet

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Kövér László kiosztotta az Európai Parlamentet

2021. június 09. - 14:20

 

Az Európai Parlament sunyi merénylet a demokrácia ellen - véli a magyar országgyűlés elnöke.

A kép illusztráció! - Forrás: Kövér László rajongói oldala / Facebook

Az Országgyűlés fideszes elnöke a Magyar Katolikus Rádióban azt  mondta, az Európai Unió tagállamainak jelentős része, de főleg az EU intézményei a posztkereszténység korszakát szeretnék elhozni, felszámolnák a hagyományos keresztény közösségeket. Az MTI által idézett beszélgetés szerint Kövér László úgy vélte, egy ilyen,  kereszténység nélküli, időszak a káosz, a rettenet, az új barbárság korszaka lenne.

A házelnök szerint az államnak azért kell támogatnia a keresztény közösségeket, mert azok adják a társadalom normális működését fenntartó fundamentumokat, alapelveket, erkölcsi szabályokat. Azt mondta: a Magyarország és az EU közötti vitákról kezdetben ő azt hitte, anyagi okai vannak, mert 2010 után a kormánypártok megrövidítették néhány ezer milliárd forinttal a multinacionális cégeket. Ma már úgy tűnik számára, a világ kettészakadt.

A műsorvezető kérdésére Kövér László határozott nemmel válaszolt arra, kilép-e Magyarország az Európai Unióból.

A fideszes házelnök pesszimista jövőképében az unió szétesése is szerepel, az optimistában pedig az, hogy Európa nyugati fele rájön, európai identitás csak nemzeti identitásokból lesz, a keresztény kultúra alapján. Kövér László az Európai Parlamentet tartja az európai demokrácia elleni „legsunyibb, de leghatékonyabb merényletnek”. Szerinte az nem is a népakaratot fejezi ki, hanem a nemzeti parlamentek riválisaként működik.

Fogadna is Fidesz-KDNP győzelmére

A magyar belpolitikáról azt mondta, az elmúlt harminc évben, ha nem lett volna a Fidesz, egy MSZP-SZDSZ váltópárt működne.
Fogadna is a Fidesz és a KDNP sikerére a 2022-es választásokon, de minden eddiginél durvább, gusztustalanabb kampányra számít. Ebben nagy szerepe lesz a közösségi médiának, amely tulajdonosai nem mérnek egyenlő mércével. Azzal is számol, hogy letilthatnak majd kormányzati szereplőket.

Szerinte a parlamenti vita ma az ellenzék részéről a gyalázkodásról, közösségük hergeléséről szól, de úgy látja, vannak olyanok, akik ezt szégyellik. Az embereknek a 2022-es országgyűlési választáson azt kell mérlegelniük, az elmúlt ciklusban mit kaptak, elhiszik-e, hogy az ellenzék nem teszi tönkre azt, amit az ország eddig elért.

A kultúrharcról Kövér László azt mondta, azt a jobboldal akkor tudja elveszíteni, ha a gyermekeknek nem tudják átadni a közösség megtartása szempontjából fontos értékeket. A normális életre is      brutális fenyegetést jelent a közösségi média. A házelnök közölte, a közelgő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus egyik fő eseménye a Parlament előtt lesz. Azon jelen akar lenni. (24.hu)


 

h i r d e t é s